Smartkarbo MARSIPAN

Små og himmelske marsipankuler dyppet i mørk sjokolade

Marsipan hører virkelig julen til. Du kan kjøpe deg marsipangris-form og imponere eller bare trille kuler slik vi gjorde da vi var små. Det trenger uansett ikke å være så avansert for smaken imponerer i seg selv. Farg marsipandeigen med konditorfarge for å lage røde og grønne kuler, dypp kulene i sjokolade eller bare trill de i kanel og kakao. Godt smaker det uansett. Disse smartkarbo marsipankulene er laget på mandler, eggehvite og sukrinmelis. De kan derfor nytes av diabetikere og oss som styrer unna vanlig raffinert sukker. Sukrin har minimalt med kcalorier og lav påvirkning på blodsukkeret. Her er det bare å kose seg i julen.

Slik lager du enkelt smartkarbo marsipankuler:

500 g malte mandler (pose ferdig malte mandler / mandelmel)
250 g sukrinmelis
2 eggehviter
noen sitrondråper
5 dråper vaniljestevia
70% sjokolade til trekk

Mal mandlene. Bruker du mandelmel får marsipankulene finere struktur. Grovmalte mandler gir også god marsipan. Det desidert billigste er å kjøpe mandler i løsvekt i butikken og male selv. Bruk den lille beholderen med kutter til stavmikseren.

Bland alle ingrediensene i en bolle. Jeg rører først lett sammen med en sleiv før jeg elter deigen skikkelig med hendene. Blandingen kan virke litt tørr til å begynne med, men når du starter å elte sammen blir den smidigere.
Trill kuler eller lag figurer etter eget ønske.

Ønsker du sjokoladetrekk på marsipankulene smelter du 70% sjokolade eller sukkerfri sjokolade i ovnen på 70 grader. Størkner/tykner sjokoladen underveis kan du bare sette den litt i ovnen igjen. Dypp marsipanen i sjokoladen og legg til kjøling på plastfolie i kjøleskapet.
Etter 20 minutter er det bare å nyyyyyte.

Oppbevares i tette glass i kjøleskapet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s