Snikgjest ❤ Lokalmat

(Foto: Jørn Mortensen)

Snikgjest ❤ Lokalmat er et lite utsalg på Lokalmatsenteret, på Dilling, hvor det selges mest kortreist mat og drikke fra Østfold, men også utvalgte lokalmatprodusenter fra det ganske land.

Snikgjest er et alternativ til det strømlinjeformede utvalget du finner i kjedebutikkene. Innehaveren Renate, Østfoldjenta som elsker å kombinere mat, drikke, friluftsliv og reising, er stadig på farten hos nye og eksisterende småskalaprodusenter for å henter varer som man ikke får kjøpt på noe annet sted eller hos få og utvalgte gårdsutsalg i Norge.

Snikgjest verdsetter kvalitet, dyrevelferd, økologisk, miljøhensyn og bærekraftig landbruk, og er opptatt av at både produsent, dyra og produktet er ekte og ærlig. Det faktum at Snikgjest kjenner til alle produsentene og at hun henter mesteparten av varene på gårdene selv gjør at hun også har god kunnskap om råvaren og anvendelse. På bloggen finner du oppskrifter hvor det brukes varer fra utsalget.

Det lille utsalget har blitt et populært sted å kjøpe gaver til «den som har alt». Vi snakker kremen av mat og drikkeprodusenter i Norge.

Snikgjest har med årene fått mange flotte samarbeidspartener. På fredag og lørdager henter hun ferske bakevarer hos håndverksbakeriet Samverket i Moss, som er laget på surdeig og økologisk mel fra Holli Mølle.

En av de største bidragsyterne Snikgjest har er Norges største økologiske eplebonde Dyre Gård. Dyre Gård har stilt butikklokalet til fri disposisjon og sponser flere av Snikgjest sine prosjekter. Snikgjest har tilgang på alle Dyre Gårds fantastiske epleprodukter til enhver tid.

Gourmetcompagniet i Råde lager nydelige dressinger, salater og annet tilbehør som produseres til storkjøkken, hoteller og restauranger. Snikgjest er derfor veldig takknemlig for å være eneste utsalgsted som har tilgang på alle deres produkter.  2 ganger i året arrangerer Snikgjest og Gourmetcompagniet marked med grilling og smaksprøver.

Son Brygge leverer ukentlig skalldyrsalat og fiskesuppe, samt skalldyrposer på forhåndsbestilling.

 

I tillegg har Snikgjest veldig godt samarbeid med andre leverandører som Duga Byggkorn, Den Sorte Havre, Norsk Økoraps, Brødrene Ringstad, Holli Mølle, Guldkolla, Guldkorn, Fru Timian, Oluf Lorentzen, Urstad Gård, Lundeby Gård, Askim Sjokoladestøperi, Viuno AS og Folka, Thorbjørnrud Hotell, Bjorli Fjellmat, Hol Ysteri, Ostegården, Noraker Gård, Dølahushaugen, Nøisom, Jon Embretsen, Hasle Gård, Skallerødboden, Nordre Kaabbel Gård, Løken Gård, Spirehagen, Arnt E. Olsen, Pollestad, Norsk Urkorn, Laila Guthus, Moum økologiske, Rågoe, Asmargel, Eventyrsmak, Kaffebrenneriet til Carlos på Dilling, Hadeland Viltslakteri, Røros Mat, Drogen Smokehouse, Mysen Råhonning, Værlegata Honning, Honning fra Jeløya, Fredskjær Gård, Attåtnæring, Vilt og godt, Bestemor Lilly’s, Sterk Saus, Bygdegodt, Ekte Godt, Beito Ysteri, Nabakka by Helping Hands, Ezzenza Arbeidsklær, Nordic Pack, Grønn Emballasje, Rajapack, Linnea Finnskogen, Dropsfabrikken, Anita’s Design, Sarpsborg Strikk, Eva’s Husflid, Svein Robert Johansen treprodukter, PLS og Kråkesåpa, Kokosbollefabrikken, Mat fra Norge, og flere.

 

Snikgjest

Lokalmat

Lokalmatsenteret

Ryggeveien 1 2 3

1570 Dilling

Åpningstid:

torsdag + fredag kl 11-18

Lørdag kl 11-16.

mob: +4794793693

reneschjol@live.no