Smartkarbo salte KARAMELLER

Himmelske fløtekarameller med havsalt og peanøtter

OMG!!! Oh My Good!!!! OMG!!!
Disse salte karamellene med peanøtter er bare helt hinsides gode!!
Myke fløtekarameller laget på sukrin og fibersirup blir ikke bare årets julesnop, men lørdagsgodis i all overskuelige framtid. De er superenkle å lage og vil garantert ta absolutt alle med storm. Søtt og salt. Beste kombo som er! De inneholder meierismør og fløte så de er ikke akkurat slankekost, men det skal bare 2-3 karameller til før søtsuget er slukket. Nydelige å sette fram i en skål til kaffen. Ganske sikker på at både store og små vil falle for disse myke fløtekaramellene med havsalt og peanøtter. Karamellene er superenkle å lage. Alt du trenger å gjøre er å ha alle ingrediensene i en kjele som får småkoke i 40 minutter. Så heller du over i en brødform med peanøtter og havsalt i bunnen, og setter til avkjøling. Når de er avkjølet kutter du de i ruter og pakker inn i matpapir. Dette er fine hjemmelagde julegaver.
Siden vi bytter ut vanlig sukker og sirup med sukrin og fibersirup vil ikke de minste bli hyperaktive og høste juletreet mens de venter på at julegavene skal åpnes. Bruker du laktosefri fløte og smør, samt dropper peanøttene kan absolutt alle spise de.

Slik lager du julens mest himmelske salte karameller:

50 g smør
2 dl kremfløte
4 ss sukrinmelis
4 ss fibersirup gold
Peanøtter
Maldonsalt

Jeg anbefaler deg å doble oppskriften og lage dobbelt så mye når du først er i gang. Jobben er den samme og gleden dobbelt så stor.

Det tar litt tid å koke karameller, men sett plata på lav temperatur så gjør det seg selv

Ha alle ingrediensene i en kjele og rør rundt mens smøret smelter. Sett plata på småkoking og la stå i 45 minutter. Rør om av og til. Du skal koke til karamellen «følger etter» slikkepotten når du rører. Jo lenger du koker jo mørkere og hardere blir karamellen.

Finn frem en liten brødform og dekk med bakepapir. Hell et lag peanøtter i bunnen og strø over flaksalt.

Når karamellen har blitt brun og «tyknet» etter å ha småkokt i 40 minutter tar du den av plata og heller den i brødformen. La karamellene bli romtemperert før du setter den i fryseren. La karamellen stå kaldt i 3 timer eller natten over før du tar den ut og ruter opp karameller.

Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar på glass i kjøleskapet

Hvis du vil kan du pakke karamellene inn i matpapir. Klipp passe matpapirark og vri de i endene. Enkelt og veldig fint å gi bort hjemmelagede fløtekarameller til jul. Oppbevares i kjøleskapet.

Reklame

En kommentar om “Smartkarbo salte KARAMELLER

  1. ?Hei på deg!

    Jeg brukte vanlig melis og flytende sirup, men etter ei natt ute var de nesten flytende. Er det den fibersirupen som gjør susen?

    Håper du har ei fin adventstid!

    Kristin

    ________________________________

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s