Viktige samarbeidspartnere

screenshot_20161011-150458Alle er vi avhengige av viktige samarbeidspartnere! Om det dreier seg på privaten i form av venner og familie, i arbeidslivet av kollegaer, i idretten av lojale sponsorer eller i organisajonslivet av frivillige ildsjeler. Tv-aksjonen er helt avhengig av en sterk dugnadsånd, frivillighet og ønske om å gi av sin tid, ekspertise eller midler for å kunne sikre at ikke mer enn 5 % av innsamlede penger går til administrasjonskostnader. Snikgjest har i så måte vært utrolig heldig å få Moss Frukt og Grønt (FRESH), som er en lokal innvandrerbutikk i Moss til sponse alle ingrediensene til blogginnleggene som publiseres under Tv-aksjonen. Snikgjest har vært trofast kunde hos FRESH i lang tid grunnet et fantastisk vareutvalg, fine priser og særdeles hyggelig betjening og service. At byens ulike innvandrere (og nordmenn) ser på dette som sin lokale grønnsakhandler  gjør at butikken bugner av produkter og råvarer fra alle verdens hjørner, og således er perfekt representant for dette oppdraget.

Her kan du se hva noen av produktene som snikgjest skal bruke i de kommende blogginnleggene:

 

screenshot_20161008-203539

Ris regnes som verdens viktigste kornslag og det er faktisk hovednæringsmidlet for 50 % av verdens befolkning. Ris er lettvint å tilberede, billig og metter lenge. Det finnes 20 ulike typer ris med ulike næringsinnhold og smaker. På Moss Frukt og Grønt har de et stort og velassortert utvalg.

 

screenshot_20161008-203630FN har bestemt at 2016 er belgfruktens år. Bønner, linser og kikerter er både inntektsgrunnlag og hovednæringskilde for millioner av verdens befolkning. Som ris er disse råvarene billige, proppet av essensielle næringsstoffer som metter lenge.

screenshot_20161008-202617Det finnes et hav av krydder fra verden over som er med på å gi ellers så ganske tamme råvarer smak på tilværelsen, pluss at det har en helsebringende effekt. Når krydderposene ikke koster mer enn 10 kroner er det et sant privilegium å prøve seg frem på nye smaker.

screenshot_20161008-203458I Norge er vi vant til å bake med hvetemel, mens andre land benytter seg av lokale råvarer som maismel, rismel, kokosmel, tapioka, mandelmel osv.. Dette er mange og fine glutenfrie alternativ til oss nordmenn som kanskje sliter med matintoleranser.

Screenshot_20161008-202927.jpgDe færreste av oss kjenner til alle grønnsakene man får kjøpt hos innvandrerbutikkene. Vi vet rett og slett ikke hvordan de skal brukes. På Moss Frukt og Grønt er det bare å spørre. Innehaveren Eyup og de andre ansatte svarer velvillig på alle spørsmål og de bidrar gjerne med forslag til bruksmåter og tipser om oppskrifter.

screenshot_20161008-202758Når jeg har valgt hvilke oppskrifter jeg skal blogge har jeg i riktig snikgjestånd valgt de rettene som er enkle å lage, ikke krever for mange ingredienser, er sunne og har mye smak. Kanskje blir ikke matrettene helt autentiske i følge opphavslandet og gjøremåte, men dette er ment å være en myk intro til nye og fremmende retter.

screenshot_20161008-202712Snikgjest ble så utrolig overrasket, glad og ydmyk når Tv-aksjonen tok kontakt for et samarbeid. Jeg elsker utfordringer, selv om de kan virke litt skumle, og prøver på min naturlige måte å formidle min enkle tilnærming til mat og kokkelering. Jeg er helt sikker på at andre ville ha gjort det annerledes, og det digger jeg selvsagt også. Mangfold er en rikdom vi kan nære og ære!

screenshot_20161008-203329Tusen hjertelig takk til min snille og giverike samarbeidspartner Moss Frukt og Grønt, i varnaveien i Moss, for alle råvarer og positivitet som de deler med seg. Jeg setter så utrolig pris på dere!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s