Husmannskost – fiskepudding med reker og hvit saus

IMAG2463_1
Denne lettvinte retten er ikke noen revolusjon på middagsfronten, men mer et middagstips. Foreldrene mine pleide å spise «skjell» på lørdagene, jeg bare droppet skjellene og lagde en middagsvariant med poteter og litt røket laks.

Den tar ikke lenger tid å lage enn potetene må koke.  Visp sammen hvit saus og tilsett en  boks med gulrot og erter. Skjær opp fiskepudding og skrell reker (eller et glass pillede) og tilsett en god teskje muskat eller karri etter smak.
Og hvis du vil kan du jo servere det i skjell i helgen 🙂

Oppskrift til 3 personer:

IMAG2453_1_1
1 fiskepudding
300 g pillede reker
1 boks gulrot og erter
100 g røket laks (kan droppes)
poteter/skjell

Hvit saus:
1 ss smør
2 ss mel
4,5 dl melk
1 god ts muskat eller karri
salt

IMAG2457_1
Pill rekene og skjær fiskepuddingen i passe store biter. Jeg kokte gulrot som jeg delte opp selv og brukte frosne erter for å få mest mulig smak og tyggbar konsistens, men det funker helt greit med en boks hermetiserte gulrøtter og erter også.

IMAG2460
Så koker du opp den hvite sausen ved å smelte 1 spiseskje smør og visper inn 2 spiseskjeer med mel og 4,5 del melk. Smak til med salt og muskatnøtt.
La den småkoke i noen minutter før du tilsetter gulrot, erter og fiskepudding.

IMAG2461_1
Gi dette et kjapt og lett oppkok før du rører inn rekene og slår av plata. Rekene trenger ikke mer en 1-2 minutter i sausen. Blir de kokt skrumper de inn og blir tørre.

IMG_20140424_162058
Legg opp på tallerken med poteter og ett par skiver røket laks. Serveres med et dryss dill eller helst frisk dill (som jeg ikke hadde for hånden). Du kan godt droppe laksen, men jeg synes den gir retten et ekstra røket og saltet løft.

IMAG2465
Jeg er ganske sikker på at dette er en fin rett for unger også med fiskepudding, hvit saus, grønnsaker og poteter. Du kan eventuelt droppe reker til de minste dersom det ikke er en favoritt. Vel bekomme!

En kommentar om “Husmannskost – fiskepudding med reker og hvit saus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s