Baba ganoush

screenshot_20161011-124742Baba ganoush er en typisk meze rett fra Libanon laget av bakt aubergine blandet med hvitløk, tahini, sitronsaft og krydder. Meze betyr liten rett og serveres ofte sammen med flere andre sideretter. Baba ganoush kan serveres som tilbehør til kjøtt, fisk og grønnsaker eller som dipp til brød. Aubergine er proppet med kostfiber og inneholder lite energi, det vil si at den har lite fett og karbohydrater. Aubergine fungerer som en naturlig smaksforsterker og passer derfor ypperlig til bruk i gryter og sammen med kjøtt. Denne grønnsaksdippen er spesielt nydelig tilbehør til alt av grillet kjøtt og kan være en harmonisk siderett til skikkelig spicy mat eller tapas. Dens kremete konsistens gjør den også perfekt til å ha på ristet brød og  i wraps.

Slil lager du en sunn, smakfull og enkel libanesisk meze:

screenshot_20161008-203139

2 stk aubergine
salt

2-3 hvitløksfedd
1/2 sitron (saften)
2 ss tahini
1 ts spisskummin (kan droppes)

Salt
Pepper
1 neve finhakket persille

screenshot_20161008-103120Vask og del auberginene i 2.  Legg på stekeplate med skinnsiden ned. Trekk ut litt væske fra auberginene ved å strø litt salt over kjøttet og la de stå i 10 minutter.
Stek auberginen på 200 grader i 30 minutter.

I mellomtiden knuser du hvitløksfeddene i en morter sammen med sitronsaft, salt og pepper. Når auberginene er ferdig (kjøttet er mykt) skraper du ut kjøttet fra skinnet og har det over i em mikser sammen med tahini og hvitløksmosen. Tilsett en god olivenolje og spisskummin. Kjør alt sammen til en glatt mos. Rør inn litt finhakket persille og smak til salt og pepper.

screenshot_20161008-120302Ved servering kan du for eksempel strø over litt chili, ristede pinjekjerner, nigella seeds, sesamfrø og persille. En herlig meze (liten rett) du kan servere som tilbehør til det meste.

blibossbarer
Bli med på verdens største dugnad og meld deg som bøssebærer HER.
best-fresh-foods-jubileum-copy2Råvarene til denne oppskriften er sponset av Best Fresh Food (Moss Frukt og grønt) og er en del av Snikgjest sitt bidrag til Tv-aksjonen 2016.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s