Fjellsalat

Denne «fjellsalaten» er mer et middagstips enn oppskrift, men siden jeg har flere kunder i butikken som ikke er på facebook (hvor jeg har delt bildene) velger jeg å legge den ut på bloggen også. Fjellsalat har fått navnet etter Eggen Gardsysteri økologiske blåskimmelost «Fjellblå». Ystet på mjølk fra egne kuer som beiter 700 moh i den vakre fjellbygda Vingelen i Tolga kommune. Eggen er en gammel slektsgard fra 1730 og har vært i familiens eie siden. Skivet Fenalår av lam som er tørrsaltet, spesialmodna og fjelltørka lengst nord i Gudbrandsdalen av Bjorli Fjellmat er perfekt kombo til denne urnorske salaten. Toppet med søte bjørnebær fra Laila på Guthus i Våler får du en smakfull og variert salat.  Grønn salat og annet tilbehør tilsetter du etter eget ønske. Frisk og syrlig syltet rødløk kan være prikken over i’en dersom du gidder å lage.

 

Dette trenger du:

 

 

1 Fjellblå blåskimmelost

1 pk Bjorli Fjellmat fenalår skivet

1 neve frosne bjørnebær

1 pose salatmix

1/2 agurk

1 neve valnøtter

Litt rapsolje med ramsløksmak fra RO øko

 

Det er raskt og enkelt å sylte rødløk selv. Oppskrift finner du HER.

 

Legg salat i bunnen. Bygg opp med agurk og annet du måtte ønske å tilsette. Fordel noen skiver fenalår. Legg på bjørnebær og nøtter. Smuldre litt blåskimmelost over. Sprinkle litt rapsolje over. Topp med syltet rødløk.

 

Fjellblå, skivet fenalår, frosne bjørnebær, rapsolje, rødløk og eddik får du kjøpt hos Snikgjest ❤ Lokalmat på Dilling. Snikgjest har også ferske surdeigsbrød bakt av håndverksbakeriet «Samverket» i Moss hver åpningsdag. Åpningstidene er torsdag og fredag kl 11-18 og lørdag kl 11-16.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s