SMARTKARBO Mandelkjeks


Sunne kjeks, kremet brie og søte fristelser.

Uansett om man er på en helsereise som meg eller om man er så heldig at man kan spise hva som helst smaker disse sunne mandelkjeksene utrolig godt. De passer til absolutt alt og er superenkle å lage. Oppskriften er både glutenfri, laktosefrie, lavkarbo og lavfodmap. Du kan pimpe opp kjeksen med flaksalt, pepper, chiliflak og tørkede urter. Så det er ingen grunn til å gå lei disse kjeksene med det første.

I et forsøk på å gjenvinne min gode helse og kroppsfasong har jeg tatt meg skikkelig i nakken på kostholdsfronten. Jeg slanker meg ikke og følger ingen bestemt diett, men jeg velger bestemt bort gluten, laktose og sukker. Kall det gjerne SMARTKARBO! Jeg er altfor glad i å nyte små øyeblikk med god mat og drikke så en diett hvor jeg teller kcalorier eller veier karbohydrater er helt utelukket, men jeg har skjønt at jeg må gjøre en innsats selv hvis jeg vil ha i pose og sekk. Det vil si at jeg må bake kjeks, brød, knekkebrød og kaker selv hvor jeg bytter ut hvetemel, gjær og sukker med sunnere alternativ. I praksis betyr dette å bytte ut sukker med sukrin, stevia og agave osv. Naturlig søtning fra planteriket. Aspartam og lignende syntetiske søtningsmidler holder jeg meg langt unna. Hvitt mel byttes ut med mel av malte mandler og sesamfrø, og gjær erstattes med fiberhusk. Jeg er villig til å bytte ut tyggemostanden vanlig bakst gir meg til fordel for mindre smerter, luft og tarmplager.

Nok snakk! Her er oppskriften på disse magevennligen mandelkjeksene:


2 dl mandelmel
1 dl sesamfrø
2 eggehviter
1/2 ts salt
1 ts sukrin
2 ts fiberhusk

Bland sammen alle ingrediensene. Spe på ett par spisekjeer vann eller en eggehvite til dersom deigen blir for tørr.

Trill små kuler som du legger på et bakepapir.

Press kulene ut til flate rundinger. Jeg pleier å legge et annet stekebrett over slik at det er enklere å få likt trykk og lik høyde på kjeksene. De er ikke så viktig om de er like store (omkrets), men at de er like høye for lik steketid.
Hvis du ønsker kan du strø over salt og krydre med ulike tørkede urter og chiliflak for smak.


Stek på plate midt i ovnen på 180 grader i 12 minutter. Avkjøl på rist.
De er veldig gode naturell også.

Kjeksene trenger ikke å være like store bare de er like høye


Ostefryd

Ost og kjeks blir aldri feil! Dette er skikkelig comfortfood som man kan servere i hyggelige og uhøytidelige sammenkomster, til lunch eller kveldskos, som appertizer før en distingvert middag eller som dessert eller etterrett i selskaper.

Himmelsk korrekturlakk

Ønsker du å holde tilbehøret sunt og godt kan du servere nøtter, fiken, dadler, frukt og agavesirup til. Den nydelige brien til Rygge Meieri fikk være midtpunktet i dette smakfulle ostemåltidet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s