Julegløgg

Varm og krydret gløgg laget på eplemost med solbær

Det blir ikke jul uten gløgg og derfor har jeg i år utfordret meg selv på å lage en SMARTKARBO JULEGLØGG uten sukker. Jeg har lett i alle butikker for å finne sukkerredusert solbærsaft uten hell. Gleden var derfor hinsides når jeg oppdaget at Dyre Gård akkurat har lansert en eplemost med solbær UTEN tilsatt sukker. Kun ferskpressede epler og solbær.
Du lager enkelt en sunn og smakfull julegløgg ved å trekke eplemost med solbær, kanelstenger, nellikspiker, stjerneanis, hel grønn kardemomme, appelsin og sukrin gold i 30 minutter. Enklere blir det ikke!
Topp gjerne med finhakkede mandler og rosiner, og en klunk rødvin om du vil. Gløggen smakte veldig godt og kan nytes med god samvittighet.

Slik lager du julegløgg på eplemost med solbær fra Dyre Gård i Rygge:

1 stk flaske Dyre Gård eplemost med solbær (0,75l)

1/2 appelsin i biter

3 hele stjerneanis

2 kanelstenger

10 nellikspiker

3 hele grønne kardemomme (kan sløyfes)

1.5 dl sukrin gold

Stjerneanis, nellikspiker og kanel er typiske julekrydder

Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp. Ikke la gløggen koke. Bare et raskt oppkok før du slår av plata og lar gløggen trekke under lokk i minimum 30 minutter. Gløggen blir bedre jo lenger den får stå. Ønsker du å tilsette rødvin anbefaler jeg deg å tilsette en halv flaske rødvin etter oppkok og bare la den trekke med. Husk å velge en fruktig rødvin med lite sukker. Helst under 3 gram sukker.

Gløggen holdt seg lun og god i varmen fra peisen.

Server gjerne gløggen toppet med finhakkede mandler og rosiner. Jeg hadde ingen av delene på hytta og fikk klare meg uten denne gangen, men gløggen smakte likevel helt himmelske med en klunk rødvin foran peisen. Jaggu blir det jul i år også ❤

Årets nyhet fra Dyre Gård «eplemost med solbær».

Årets nye produkt «Eplemost med solbær» fra Dyre Gård får du kjøpt på Rygge Meieri og Blings & Boller i Rygge, Fru Blom i Rakkestad og på Guttas Gårdsbutikk i Råde når de starter opp julesalget 10.desember. Flaskene kommer i både 0,75 og 0,25.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s