Kyllingsuppe med nudler

Screenshot_2016-02-28-20-26-36-1

Kyllingsuppe er en enkel, smakfull og billig middag. Med en god kyllingkraft kan man lage en deilig suppe med få ingredienser. I denne nudelsuppen har jeg kun gulrot, stangselleri, persillerot og purre som har fått kokt hele sammen med kyllingen. Skjær opp ønsket mengde grønnsaker og kyllingkjøtt, legg i en skål sammen med nudler og hell over kyllingkraft. La suppen stå 5 minutter under lokk slik at nudlene blir varme før man spiser. Smak gjerne til med soyasaus og frisk bladpersille.

 

Slik lager du en deilig kyllingsuppe med nudler til minst 4-5 personer

 

Kyllingkraft:

1 kylling (landkylling) 1.4 kg

4 gulrøtter

2 løk

4 stilker stangselleri

4 små persillerot

1 stor purre

3 laurbærblader

1 ss hele pepperkorn

 

Nudler

Soyasaus

Bladpersille

 

Screenshot_2016-02-28-20-31-58-1Skrell gulrot, persillerot og løk. Del løken i 4 og stangselleri i 2. Purren skjæres i tykke skiver. Ha kyllingen i en stor kjele og dekk med vann. Legg laurbærblader, pepperkorn og grønnsakene oppi kjelen. Legg på lokk og la småkoke 1 time.

Screenshot_2016-02-28-20-28-36-1Ta kylling, gulrot og persillerot opp fra kraften og skjær i passe store biter. Legg litt av hver i en dyp suppebolle sammen med nudlene. Klipp gjerne over litt frisk bladpersille og snittet purre. Hell over kokende varm kyllingkraft og legg en tallerken over suppebollen. La nudlene bli gjennomvarme før servering. Ca 5 minutter.

Screenshot_2016-02-28-20-25-44-1Tilsett gjerne litt soyasaus og smak til med salt og pepper.

Kyllingkraften som blir igjen fryser du ned i små bokser eller i isterningposer. Denne kraften er perfekt å bruke i sauser og supper siden.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s