Torsk og reker med gazpacho

Screenshot_2016-03-01-16-32-46-1Dette er en strålende sunn og god hverdagsmiddag. Gazpacho’n har mye og frisk smak av tomat, paprika, stangselleri og gulrot. Du avgjør selv hvor sterk den skal være med mengde chili. Gazpacho mixes raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Stek torsken på den ene siden før du snur over og lar fisken trekke sammen med gazpacho. Pill reker og legg over ved servering. Enkelt og greit!

 

Slik lager du denne middagen til 2 personer:

 

 

400 g torsk

200 g pillede reker (ca 400 g med skall)

1 boks mutti tomater

1 paprika

1 løk

2 gulrøtter

2 stilker stangselleri

1 rød chili

2 hvitløksfedd

1 lime (saften)

0.5 dl olivenolje

1 ss balsamico eddik

Salt

Pepper

Gazpacho er en kald grønnsaksuppe fra Spania med mye smak. Jeg hadde gulrot og stangselleri fra jeg kokte kyllingkraft og hadde allerede planlagt å lage gazpacho, men det går fint å bruke rå grønnsaker også. Fjern frøene fra chilien og skrell gulrøttene. Ha alle ingrediensene i en foodmixer og kjør glatt. Smak til med salt og pepper. Gazpacho skal egentlig serveres med frisk basilikum som garnityr, men jeg hadde bare persille hjemme. Funket greit det også. Sett i kjøleskapet en halv time slik at smakene får satt seg.

 

Screenshot_2016-03-01-16-31-19-1Smelt litt smør i stekepanna og stek fisken lett på den ene siden. Snu fisken over og smaksett med salt, pepper og sitronsaft. Hell gazpachoen rundt fisken i panna og la småkoke til fisken er ferdig og flaker seg. Topp med frisk stangselleri og ferske reker. Serveres gjerne med sitronbåter til.

 

IMG_20160301_115639De ferske rekene fikk jeg av Finn Erik Årvik på Årviken i Moss.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s