Fransk potetterrine

Screenshot_2016-03-02-12-01-14-1Da jeg bodde i London pleide jeg å dra inn til Covent Garden og spise potetterrine på Café Rouge på søndagene. Jeg bestilte da 2 porsjoner potetterrine og 1 glass Chablis. Ikke noe annet! Jeg bare elsker poteter og spesielt gratinerte. Denne potetterrinen smaker deilig av frisk timian og provence krydder. Innimellom annenhvert potetlag har jeg også sneket inn litt ost. Topplaget er deilig og sprøtt smørstekt. Perfekt til Pølsevevens sterke merguez og løkmarmelade.

Denne potetgratengen er bare helt sinnsykt god og du MÅ bare lage den slik:

 

5 STORE poteter

2 ss smeltet smør

Ost i skiver

Frisk timian

Provence krydder

Maldonsalt

 

Screenshot_2016-03-02-10-12-51-1Sett ovnen på 180 grader.

Behold skallet på potetene og skjær de i tynne skiver på kjøkkenmaskinen.

Pensle en rund form på ca 20 cm i diameter med smeltet smør. Legg et tynt lag med potetskiver i bunnen og pensle over med smeltet smør. Legg et nytt lag med potet og pensle med smør. Dryss over provence krydder, frisk timian og salt. Dekk med skivet gulost. Legg så på et nytt lag med potet og pensle med smør. Fortsett med et potetlag og pensle med smør. Dryss over provence krydder, frisk timian og salt. Dekk med skivet gulost. Legg så på siste lag med poteter og pensle med smør. Dryss over provence krydder, frisk timian og salt. Eventuelt smeltet smør som er til overs heller du over potetterrinen. Jeg var litt vel raus med smøret, men det er jo bare digg. Bruk en asjett og trykk potetterrinen godt ned.

Screenshot_2016-03-02-10-13-47-1Stekes midt i ovnen på 180 grader i 1 time.

Screenshot_2016-03-02-11-55-36-1La potetterrinen hvile til den blir lunken før du eventuelt fjerner den fra formen eller spiser den. Potetterrine smaker aller best lunken!!

Screenshot_2016-03-02-11-52-56-1Denne deilige potetterrinen fikk selskap av vanvittig gode marokkanske merguez pølser fra Pølseveven og deilig løkmarmelade. Snakk om et festmåltid ❤

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s