Kyllingsalat med pesto og byggryn

Dette er tredje, og siste rett, jeg tilberedte da jeg hadde Roede-kursdeltagere på besøk i gårdsutsalget. Jeg skulle da lage 3 sunne, smakfulle og enkle retter med kun stavmikser som hjelpemiddel. I denne kyllingsalaten har jeg brukt ferdig stekt kyllingkjøtt og forhåndskokte hele Duga Byggkorn. Duga bygg er et nakenkorn og trenger derfor ikke bløtlegges først, og de kokes raskt på 18 minutter. Det unike byggkornet har en mild og rund smak, og et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan. Betaglukan har dokumenterte helseeffekter på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger.Denne salaten legger du kjapt opp på tallerken og pestoen mikser du sammen i en håndvending med stavmikser. Foruten om kylling er alle ingrediensene RAW så her får du maks opptak av næringsstoffene. Den kortreiste og økologiske rapsoljen med hvitløkssmak gjør at også de essensielle og fettløselige aminosyrene i salaten blir tatt opp. Smakskombinasjonenen kylling, hele byggkorn, avokado, soltørka tomat, rødløk og pesto er bare utrolig bra. Strålende hverdagsmat og like fancy å servere hvis du får gjester.

Slik lager du en kyllingsalat med byggryn:

Oppskrift til 3-4 personer

2 dl hele Duga byggryn

2 vårløk

1 potte basilikum

1 dl rapsolje med hvitløkssmak frå Norsk Økoraps

400 g ferdigstekt kylling

1 avokado

Soltørka tomat

1 rødløk

1 hjertesalat

1 liten pose salatmix

Sitronsaft

75 g parmesan

75 g cashewnøtter

Start med å koke byggryn i en kjele med masse vann. Kok i 18 minutter og hell av vannet i et dørslag, og la avkjøles under rennende kaldt vann. La bygget dryppe seg tørt i dørslaget mens du mekker salaten. Kok gjerne masse byggryn og frys ned til senere. Kjekt å ha liggende ferdigkokt som er klar til å brukes når det er tint. Skjær vårløk i tynne skiver og rør inn i byggrynet sammen med litt finhakket basilikum, rapsolje, salt og pepper. Dette er nå egentlig et herlig tilbehør i seg selv som du kan servere til middagsretter istedenfor ris.

Så lager du pesto slik:
1 potte basilikum
75 gram parmesan
75 gram Cashewnøtter (eller pinjekjerner)
1 dl rapsolje med hvitløkssmak frå Norsk Økoraps

Litt sitronsaft
Salt og pepper

Ha alle ingrediensene oppi mikserbollen og kjør glatt.

Anrett ved å legge salat på tallerken først. Hjertesalaten bryter du i store biter med hendene. Legg på godt med byggryn. Fordel kylling i biter. Skjær soltørka tomat og rødløk i strimler og legg på. Avokadoen deles i 2 og graves opp med en stor spiseskje. Del de to halvene i 0.5 cm tykke båter og fordel jevnt utover. Topp med pesto eller server pestoen i en skål ved siden.

I denne salaten får du i deg masse vitaminer, sunt fett fra raps, avokado og nøtter, sitronsaft som virker betennelsesdempende, og jern, fiber og protein fra bygg. Enjoy!

Snikgjest Gårdsutsalg selger store pakker med Duga bygg. Du får storinnkjøp (1700 gram) til en rimelig penge. Norsk Økoraps får du kjøpt i mild- og hvitløkssmak. Ved å spise økologisk letter du kroppens arbeid med å kvitte seg med kunstige og giftige avfalsstoffer, og du minimerer opphopning av skadelige stoffer. Kroppen klarer rett og slett ikke å kvitte seg med alle giftstoffene og de lagres. Over mange år kan det være snakk om store mengder. Velg økologisk hvis du har mulighet, og de verstingene man alltid bør prøve å velge økologisk er : epler, hvetemel, tomater, pærer, salat, jordbær, vin, agurk, druer, poteter. Vindruer kan inneholde opptil 30 forskjellige sprøytemidler. Vask frukt og grønnsaker godt før bruk. Snikgjest Gårdsutsalg selger også økologisk eplejuice fra Dyre Gård, økologisk mel fra Norsk Urkorn, økologisk marmelader, chutney eddik osv fra «Den Grønne Elgen», økologisk krydder fra Mill & Mortar mm.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s