Sjokoladekake bakt på sunt økologisk spelt fra Trøgstad

Gratulerer med morsdagen alle sammen ❤ Du synes kanskje at morsdagen er noe kommersielt salgstull og bare en mulighet for noen til å tjene noen ekstra kroner på deg som forbruker. Hvis du er en av de som tenker dette bør du skamme deg!! For det første fraskriver du deg din egen evne til å tenke selv, ta egne valg og ansvaret for egne handlinger. Du MÅ ikke kjøpe noen ting!! En mor er sinnsykt enkelt å glede ❤ Alle har hørt en mor si at «jeg ønsker meg snille barn til jul»!? Det er tanken som teller og en handling utført av ekte glede eller noen kjærlige ord gleder mer enn noe annet. Ta oppvaska, støvsug, bær ut søppla eller rydd rommet ditt. Det koster ingen ting og det generer ikke penger i kassa hos kjedebutikkene. Ønsker du å gjøre noe ekstra kan du bake en kake som alle kan kose seg med. Denne sjokoladekaken er superenkel å lage og den er laget på økologisk spelt fra Trøgstad og store egg fra lykkelige høner på Grefsrød Gård i Larkollen. Kaken blir sunnere med næringsrikt spelt fra Norsk Urkorn. Kremen er pisket med granskuddsukker fra «Den grønne elgen» og pyntet med tørket kornblomst fra hagen til Jorunn. Og til slutt kan jeg fortelle deg at vi markerer morsdagen fordi en amerikansk mor med navn Anna Maria Reeves Jarvis sloss for bedre sanitærforhold etter den amerikanske borgerkrigen i 1865. Handelsstanden har sett en mulighet til å øke salget sitt på mennesker som velger å markere morsdagen ved å kjøpe en oppmerksomhet fremfor å utføre en oppmerksomhet. Det er ditt eget valg! Jeg har valgt å bake sjokoladekake til Mamman min. Og vi andre for også nyte godt av den.

Slik lager du enkelt en sunnere og smakfull sjokoladekake:

200 g finmalt spelt fra Norsk Urkorn

3 ss deep dark cocoa med vanilje fra Vermas Life

1.5 ts bakepulver

150 g smeltet smør

2 dl rørsukker

3 store egg fra Grefsrød Gård i Larkollen

1 overmoden liten banan

Sett ovnen på 180 grader.

Smelt smøret. Ha egg, rørsukker og den modne bananen (most lett i biter) i en bolle og visp lett sammen. Jeg bruker den vanvittig gode kakaoen fra Verma’s Life som jeg selger i gårdsutsalget. Den er laget på høykvalitetskakao og iblandet sukker og vanilje. Neha Verma er en indisk konditor som fant kjærligheten i Tomter, Østfold. Ingen kan krydder bedre en indere, så kakaoen til Vermas Life er mildt sagt fantastisk! Bruker du vanlig kakao kan du øke til 5 ss kakao, legge til 0.5 dl ekstra rørsukker og 2 ts vaniljesukker. Sikt inn mel, kakao og bakepulver. Ha til slutt i det smeltede smøret. Hell røren i en rund kakeform på 22 cm. Om du ønsker et saftig resultat, er det viktig ikke å steke kaken for lenge. Jo større kakeformen er, jo kortere steketid. Ved å stikke bakenden av en fyrstikk inn i kaka mot slutten av steketiden, kan du se om den er ferdig stekt – det skal ikke være klissete deig igjen på fyrstikken.

Stek i cirka 30 minutter på 180 grader. Avkjøl før du pynter.

Pynt:

3 dl kremfløte

5 ts granskuddsukker fra «Den Grønne Elgen»

2 ss tørket kornblomst fra «Den Grønne Elgen»

Jorunn Tinglum er mastermind bak serien «Den Grønne Elgen». Jorunn sanker fra naturens spiskammer og dyrker i egne økologiske pallekarmer i Svinndal. Av disse råvarene lager hun rene og naturlige himmelske småsaker som granskuddsukker, løvetannsirup, tyttebærsirop, bringebæreddik, marmelader, geléer, chutney etc. Østfolds egen Britt Bakken hjelper Jorunn med å finne de perfekte smakene. Slagkraftig duo der altså.

Pisk 3 dl kremfløte og 5 ts granskuddsukker. Bre godt over kaken når den er kald. Sprinkle tørket kornblomst over. Server og nyt med god samvittighet. Gratulerer så mye med morsdagen alle sammen❤

Til Mamma: Jeg er uendelig glad i deg ❤

Grunnoppskriften fant jeg på Norsk Urkorn sine egne sider. Sjekk ut oppskriften og les hvorfor urkorn er så mye sunnere enn andre mel på deres sider HER .

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s