Oppskriften til disse smakfulle blåskjellene fikk jeg av Mette over en hyggelig matprat. Kraften til blåskjellene er både sunn og full av nydelige thai smaker. Enkelt og raskt å tilberede, samt et mettende måltid da du spiser kraften som suppe. Sitrongress, hvitløk, chili, ingefær, koriander, gurkemeie og kokosmelk. Mye smak!
Dette måltidet ble tilberedt på primus en flott sommerdag på Mølen. Slik lager du disse gode blåskjellene:
1 nett blåskjell
1 dl hvitvin
2 sitrongress
3 hvitløksfedd
1 chili
1 ss finhakket ingefær
1/2 purre
2 ss gurkemeie
1 ss fishsauce ( eller salt)
1 neve frisk koriander
1 lime (saften)
1 boks kokosmelk
Start med å skylle og «rengjøre» blåskjellene. De som ikke lukker seg når du knipser på de og de som er i stykker kaster du. Finhakk hvitløk, chili, purre og ingefær. Skjær sitrongresset i 3 store biter og knus/morte sitrongresset nedi kjelen. Da beholder du mest smak i kraften. Surr det finhakkede og sitrongresset i litt hvitvin. Du kan også bruke eplemost eller hønsebuljong.
Når syren fra hvitvinen er kokt bort tilsetter du gurkemeie, fishsauce, limesaft, kokosmelk og koriander. Gi suppen et raskt oppkok.
Når kraften har kokt litt har du oppi blåskjellene og legger på lokket. Rør i kjelen ett par ganger underveis slik at alle blåskjellene blir godt vendt inn i den gode kraften, men hold lokket på mest mulig. Når skjellene har åpnet seg er de ferdig. Dette tar kun noen få minutter. Ta ut sitrongresset før servering.
Serveres med limebåt og frisk koriander til. Husk skje til å spise opp suppen med! Dette var et helt fantastisk godt måltid. Anbefales på det varmeste.
Maten smaker best ute! En kort båttur utenfor Hurum ligger vakre Mølen. Øya er naturreservat og eies av Oslofjordens Friluftsråd til bruk som friområde. Naturen her har en sjeldent temperert kystøkologi med rik planteflora og sjeldne plantearter. Blandt annet misteltein. Deler av øya er vernet grunnet plante og fugleliv. Verdt et besøk!
Takk for oppskriften, Mette!