Sashimi med frisk eplemix

Screenshot_20160811-185358Sunnere og enklere går det nesten ikke an å få blitt. Rå salma med frisk og syrlig salat av eple, rødløk, gressløk, limesaft og olivenolje. For å få fart i smaksløkene har jeg tilsatt litt salt, sukker og eddik. Kjapt å slenge sammen og helt nydelig å spise. Her bugner det av deilig og frisk smak.

 

Slik lager du denne nydelige sashimien til 2 personer:

 

300 g salma

1 pink lady

1 rødløk

1 lime (saften)

1 neve finhakket gressløk

1 dl god olivenolje

1 ts salt

1 ts sukker

1 ts eddik

 

Screenshot_20160811-185503Start med å skjære rødløken i små biter og ha i en bolle. Så skjærer du eplet i små terninger. Press limesaft over slik at eplebitene ikke blir brune. Rør inn olivenolje, eddik, salt og sukker. Til slutt strør du finhakket gressløk på toppen.

 

Screenshot_20160811-185626Skjær salma i tynne skiver og legg på et fat. Eplemixen legges ved siden av eller i midten som her. Hell litt av dressingen fra eplemixen over laksen. Serveres kald og fresh. Lag gjerne eplemixen litt på forhånd slik at smakene får satt seg.

 

Nyt en herlig smak av sommer!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s