Afghan okra

screenshot_20161012-162603Okra er den lille grønne og stjerneformede grønnsaken som ligger ved siden av chili og jalapeno i innvadrerbutikken. Okra er en belgfrukt med mild og fin smak som er flott å bruke i supper og salater. Grunnen til det er at den faktisk blir en litt slimete sak når den kokes, men dette gir en flott jevning til retten. Glem det slimet nå, den smaker veldig godt og er proppet med C-vitamin og kalium som regulerer blodtrykket ditt. Afghansk mat er mild og rund i smaken, og en blanding av mange forskjellige mattradisjoner grunnet mange etniske grupper i landet. Denne afghanske okraen er akkurat det, mild og fin.
En strålende liten rett å servere til brød eller som del av et større måltid. Mye av fargen og den milde fine smaken kommer fra gurkemeie. «Fattigmanns safran». Kanskje et av de sunneste krydderne man kan spise, spesielt på denne tiden av året med snufs og hark.
Tenåringen i huset, som har blitt noe skeptisk til å prøve nye retter grunnet en del shady mateksperimenter, fylte et stort nanbrød med afghan okra til mors glede.

Slik lager du en vakker og mild afghan okra i en fei:
1/2 kg okra
1 gul løk
2 ss tomatpurè
1 ss gurkemeie
2 kopper kokende vann
Salt
Pepper
Olivenolje til steking
Salt
Pepper

screenshot_20161008-203225Vask okraen godt under kaldt vann. Skjær av begge endene og kast. Kutt okraen opp i ca 4 deler. Skjær løken i tynne strimler.
Varm litt olje i en panne og stek løken gyllen på middels varme. Dette tar ca 10 minutter.
Rør inn tomatpurè og gurkemeie før du har i okra. Vend godt inn ett par minutter før du heller over kokende vann. Nå skal okraen småkoke seg myk under lokk i ca 20 minutter.
Helt på slutten smaker du til med salt og pepper.

screenshot_20161012-112459Retten har en myk og rund smak. Personlig liker jeg litt ekstra krydder så jeg strødde over litt chili ved servering. Ønsker du et helt måltid kan du utvide med kokt potet i biter og en boks hakkede tomter. Endelig har jeg fått mulighet til å bli kjent med denne fine grønnsaken. Dens stjerneformede utseende er bare så vakker å bruke i salater, supper og sauser. Okra skal brukes mye mer her hjemme.

blibossbarer
Bli med på verdens største dugnad og meld deg som bøssebærer HER.

best-fresh-foods-jubileum-copy2Råvarene til denne oppskriften er sponset av Best Fresh Food (Moss Frukt og grønt) og er en del av Snikgjest sitt bidrag til Tv-aksjonen 2016.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s