Rød curry-suppe med laks og asparges

IMG_20140515_152150
Nå er det asparges sesong og denne smakfulle oppskriften fant jeg i en reklameavis fra ICA (tror jeg.. ta det med en klype salt). Den er litt hot, men du kan selv moderere mengden av curry og chili. Kokosmelken roer det hele ned litt mens sitrongresset gir suppen et veldig friskt drag. Ønsker du å spise kortreist gourmet asparges kan du kjøpe den på Skallerød Gård på Jeløy.
Kanskje dette kan være et alternativ til den ellers så klassiske fiskesuppen. Hvis du ønsker kan du jo også freshe den opp med blåskjell og/eller annen fisk i tillegg. Server gjerne med nybakt foccacia.

Oppskrift til 3 personer:

IMAG2768_1IMAG2765_1
IMAG2770_1IMAG2775_1
IMAG2766_1
IMAG2773 (1)Jeg hadde aldri brukt sitrongress i naturlig form før, men det skal brukes ofte fremover. Når du knuser gresset frigis den friskeste sitronsmak og duft. Rett og slett nydelig!

Jeg bruker den røde curry pastaen som heter medium og den er jaggu sterk nok synes jeg. Jeg er veldig glad i sterk mat og lager stort sett alltid litt for sterk, men denne gangen måtte vi tilsette litt fløte i suppekraften og en kladd rømme ved servering for å ikke stresse svelg- og tårekanalen.
2 toppa spiseskjeer ble egentlig litt i meste laget!!
Chilien som får koke med i kraften avgir veldig mye «styrke»..
Så hvis du ikke er vant til veldig sterk mat bør du kanskje velge å bruke 1-2 STRØKNE spiseskjeer med curry pasta.

IMAG2777_1
Du kan selvfølgelig velge å følge oppskriften til punkt å prikke, men jeg var litt redd for at laksen skulle bli «tørr» ved å forsteke den så jeg fulgte oppskriften helt frem til jeg kom til aspargesen og laksen. Når suppekraften hadde fått småkokt i 10 minutter tok jeg opp i aspargesen og lot den småkoke i ca 8 minutter.
Så delte jeg laksen opp i passe biter og lot den trekke i suppekraften i 10 minutter.
Jeg skrudde av platen og la på lokket slik at fisken ikke skulle koke i filler.

IMG_20140515_143444 (1)
Supper er strålende mat å servere når du har gjester! Doble eller triple oppskriften og sett hele kjelen på bordet. La folk forsyne seg selv og gjerne flere ganger. Server finhakket koriander og gjerne litt rømme som tilbehør, og godt brød!
Denne smakfulle curry-suppen skal lages igjen og igjen 😉

Reklame

En kommentar om “Rød curry-suppe med laks og asparges

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s