Ferske reker!!

IMG_20160301_115639Finn Erik Årvik har jobbet som fisker i 30 år og siden 1997 har han vært et fast innslag i Moss bybilde. Om du kjører over Kanalen eller kommer med Bastøferga til Kråkebyen ser du båten hans «Årviken». Tre ganger i uken setter han frem skiltet FERSKE REKER. Mossingene vet å sette pris på og handle av den blide fiskeren. Når sola titter frem er det mange som er kjapt nede på Brygga for å sikre seg store reker.

 

 

Screenshot_2016-03-01-16-41-06-1For Årvik går fiskeyrket i arv. Finn Erik og fetteren hans overtok fiskebåten etter sine fedre. I 1997 startet Finn Erik opp alene i fiskebåten «Årviken» og har siden ligget fast i Kanalen i Moss. Til store glede for mossinger som kjøper både reker og fisk. Den lille timen jeg satt der kom både unge og godt voksne innom for å kjøpe reker. Skalldyrene er på sitt beste nå, selv om vi kanskje er flinkere til å nyte de på sommeren. Sommeren er høysesong for Finn Erik. Da yrer det med liv rundt «Årviken» av folk som vil kjøpe med seg ferske reker hjem eller de som vil spise reker med bena dinglende ned fra brygga.

Likevel er det på vinterstid at det er størst fangsttid. Da er det ikke bare fangst av reker,  men også torsk, kolje, lyr og lange. Finn Erik’s dag starter før de fleste av oss har fått i oss første kaffekopp. Ved 06 tiden på morningen er «Årviken» allerede på plass i sundet med trålhal mellom Bolærne og Drøbak. Rekene sorteres og trekkes i kokende saltvann. Etterpå får de lufttørke slik at du og jeg kan nyte de aller beste rekene du kan tenke deg.

Screenshot_2016-03-01-16-40-12-1-1Snikgjest var så heldig å få servert kaffe og en hyggelig fiskeprat ombord i Årviken. Som matblogger har man for vane å eksperimentere med oppskrifter og tilbehør, men spør du rekefiskeren selv nytes rekene aller best med fersk loff og majones. Og hvem kan vel være uenig i det!

Screenshot_2016-03-01-16-43-06-1Hva er vel bedre enn ferske reker rett fra fiskebåten!? Stikk nedom den hyggelige og blide fiskeren og test rekene selv. «Årviken» er på plass i Kanalen tirsdag, fredag og lørdag  eller du kan ringe Finn Erik for bestilling på tlf 91567444.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s