Mexicanske egg

Screenshot_2016-02-22-09-59-18-1#bakedeggs kom skridende inn på en rød instagramløper hos meg. Flere ganger om dagen er jeg innom denne vanvittig kule delingsappen og med et rask #søk reiser jeg rundt mellom alle verdens hjørner og finner inspirasjon til nye og spennende retter. Farmor var ganske kreativ med å servere stekte egg på koteletter, men ellers har eggebruken vært ganske standard i vår familie. Jeg oppdaget ovnsbakte egg første gang jeg så et meget fristende bilde av shakshuka.

Nå frister det med litt hotte mexikanske egg. Alt du trenger er en ildfast panne, egg, nachos, ost, spinat, tomat, jalapeño, en hot chilisaus og annet tilbehør som får deg til å tenke på Mexico. Det kan være lurt å sette frem rømme til brannslukking.

 

Slik lager du raskt og enkelt  superspennende mexikanske ovnsbakte egg til 2 personer:

 

 

Screenshot_2016-02-22-09-56-19-1

4 egg

2 never nachos

1 neve revet ost

2 never frisk spinat

1 neve cherry tomater

Svarte bønner (eller blanda bønner)

Jalapeño

Chili

Vårløk

Chilisaus (eller ketchup)

Rømme

 

Screenshot_2016-02-22-09-57-49-1Sett ovnen på 200 grader. Finn frem støpejernspanna di eller en ildfast form. Smør litt olje i bunnen. Legg nachos rundt på kanten. Vask og grovkutt spinaten. Legg den langs kanten i panna slik at du får en rund kulp å knerte eggene i. På den måten renner ikke egget ut og blir tørrstekte. Strø ost over nachosen. Del tomatene i to og legg de utover i formen. Topp de med litt chilisaus, eller salsa om du vil. Jeg brukte Emmy’s Jalapeño ketchup. Den er sterk, men fyldig i smaken. Fortsett å legge på chili i tynne strimler, bønner, vårløk og til sist jalapeño.

Screenshot_2016-02-22-10-02-03-1Sett panna i ovnen i ca 12-15 minutter. Følg med. Du vil smelte osten og bake eggene akkurat nok til at plommen fortsatt er myk.

Screenshot_2016-02-22-10-00-48-1Sett på bordet og la gjerne alt stå fremme som tilbehør. Noen vil garantert ha mer Jalapeño eller nachos 😈 Dette ble en fantastisk start på vinterferien hos oss. Svært lite topper en slik deilig frokost, men dette er også en spennende kjøttfri variant på fredagstacoen.

 

 

 

 

 

Reklame

En kommentar om “Mexicanske egg

  1. Tilbaketråkk: Ovnsbakte egg | Snikgjest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s