Ribbe a la Sinnakokken

IMG_0588 (2)Sist, men ikke minst, er det vel på tide å poste et innlegg om protagonisten. Ordet er opprinnelig gresk og betyr «første» og brukes om hovedrolleinnehaveren i et drama. Protagonisten er helten i historien i det klassiske teater som gjennomgår en dramatisk forandring, både på det indre og ytre plan. Det er jo akkurat det som skjer når man steker ribba. Vi bevitner en gastronomisk transformasjon i det et stykke lavkost og fleskete svinekjøttstykke forandres til kveldens hovedattraksjon.

Den skal bedømmes, smakes og skues av alle. Man poster på facebook at «kvelden er reddet.. perfekt svor». Naboen kommer til å spørre deg  1.dag om du fikk poppet svoren. Tror faktisk hele din tillit hos svigers avhenger av sprø grisehud. Ikke rart man ligger rett ut på gulvet foran komfyren og iakttar ditt eget renommes skjebne de siste 10 minuttene.

Jeg tenkte derfor å anbefale deg sikreste vei til en happy ending! Gjør det på Hellstrøm vis.
Det blir garantert bra 🙂 Ribba regelrett vokser med oppgaven og svulmer opp til stående applaus, stormende jubel og forhåpentligvis vil alle gjestene ha ENCORE!!

Forberedelser, riktig verktøy og gode råverer er halve jobben og snur drama til enkel stand up! Det er lov å være sinnakokk (som Hellstrøm) å jage ut alle fra kjøkkenet de siste 10 minuttene for å få perfekt ribbe. Det er tross alt bedre å være sinnakokk enn skuffakokk 😉

Hellstrøms perfekte ribbe:
1 l vann
1 ribbestykke, (tynnribbe) 3-5 kilo. Steketiden er den samme uansett størrelse på ribba!
10 fedd hvitløk
salt og pepper

Jeg hadde rødløk, hele svarte pepper, rosmarin og 1 ts buljong i pannen også.
Dette ga utrolig god sjy til saus og den beste ribba jeg har laget. Jeg heller sjy over ribba ved jevne mellomrom under stekingen.

IMG_0616

Fremgangsmåten finner du HER

Lykke til 🙂

Reklame

3 kommentarer om “Ribbe a la Sinnakokken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s