MATLAND i Moss

Image-1 (9)
På lørdag fikk Snikgjest guidet tur på det nye gourmet utsalget MATLAND i Moss.
Matland har 800 kvadratmeter med spennende importvarer fra blant annet Spania og Italia av høy kvalitet til lav pris.
Da snakker vi mange reoler og mange rader med produkter, men sortimentet er fint samlet i kategorier og bruksområder.
Butikken har egen spansk kokk som tilbereder smaksprøver og kokkelerer slik at de deiligste lukter møter deg allerede ved døren.
På lørdag laget Jose Manuel paella med ingredienser fra butikken. Kundene fulgte ivrig med og snappet opp gode tips underveis. Og selvsagt ble det smaksprøver 🙂

bilde 2 (35)
Jeg må innrømme at jeg faktisk ble sjokkert over at det var mulig å få et glass grillet pomodori tomat til 5 kroner som i tillegg smakte helt vanvittig godt!! Butikken er full av deilige SACLA produkter som pesto og bruschettina med mye smak og rene ingredienser.

bilde 5 (23)
Det var et hav av oljer i ulike størrelser og fra ulike land. Prisene spant fra rådyre flasker i hvit porselen til billige og bra bruksoljer. Synes du det er vanskelig å velge så spør du betjeningen om tips. Snikgjest foretrekker gresk og spansk olivenolje, men det frister veldig å prøve noe nytt nå 🙂

bilde 3 (28)
Matland er Norges eneste importør på rødvinseddik som er laget på cabernet og chianti druer. Dette går for å være den beste rødvinseddiken i verden.  I tillegg er vareutvalget sammen med andre produkter som balsamico, dressinger og dipper bredt og spennende.

bilde 4 (24)
Rett innenfor døren har du en hel reol med pasta i alle ulike farger og fasonger. Den dyreste typen (som slettes ikke var så dyr), av merket Montegrappa, er produsert på en slik måte at den kan varmes opp igjen uten å bli sticky. Matland har også mange ulike typer av pastaZara som er markedsleder på pasta i verden.

bilde 3 (30)
Jeg bare elsker ost, skinke og tapas. Det er utrolig enkelt å tilberede og mye av det trenger man bare å skru av glasset på eller legge på et fat før servering. Spansk fingermat med mye smak er i vinden som aldri før. Ikke overraskende fanget derfor denne kjøledisken min oppmerksomhet med et godt utvalg av serrano, chorico, salchichon, salami, manchego, gouda, geitoster og andre oster. I tillegg har de massevis av tilbehør som oliven, pickles, sauser og tapenader.

bilde 1 (43)
Matland har ferskdisk med oliven etc og selger hele skinker med skjærefjøl, kniv og pussestål. Skikkelig artig gave å gi bort til bryllup, jubileum eller til den som har alt!

bilde 2 (34)
Det sier seg litt selv at man ikke får full oversikt over denne butikken første gang man besøker den, men er du som meg setter du av 5 minutter ekstra ved neste besøk eller spør den hyggelige betjeningen om hjelp. Prøv litt forskjellige produkter og drist deg gjerne til å prøve noe nytt. Hvem vet.. kanskje du oppdager nye favoritter? 🙂
Er du kaffeelsker bør du kjøpe med deg Kimbo kaffe. Dette er førsteklasses kaffe som vanligvis selges til restauranter og hotellkjeder.
Alle finner uansett veien til frysedisken med deilig italiensk is. Om ikke du kjøper noe annet så unn deg i vertfall denne nydelige isen.

bilde 1 (42)
Matland har også kjølerom med friske grønnsaker. Min guide, Arnt E. Olsen er ingen ukjent mann i Moss bybilde. Arnt har drevet som grossist av frukt og grønnsaker i mange år, men er i tillegg en lidenskapelig hobbykokk. Sosial anlagt og med glødende interesse var han den perfekt guide. Snikgjest fikk veldig mange tips og forslag til bruksområder for  de ulike produktene, og selvsagt vanket det en fantastisk goodiebag som skal brukes til kommende blogginnlegg.

Tusen takk for drømmedag og muligheten til å prøve nye og spennende produkter.
Les mer om Matland HER.

Reklame

8 kommentarer om “MATLAND i Moss

  1. Hva er den eksakte adressen til Matland.
    Hilsen en som ikke vet hvor hverken Mosseskogen er eller hvor Jysk var 😊

    1. Brødet står borte ved kassen 🙂 meieriprodukter så ikke jeg heller, men de jobber hele tiden med å få inn fler og nye produkter. La oss håpe det kommer 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s