Bayersk frokost

screenshot_20161128-163459Atle Flom, Pølsevevens far, introduserer meg stadig til nye pølseretter, nye pølsetilbehør og ikke minst nye pølsetyper. Bayersk frokost eller «Bretzeler & Weisswurst» som det egentlig heter er en vanvittig lettvint, men fantastisk smakfull pølsefrokost. Weisswurst er saftige og smakfulle hvite svinepølser (derav weiss.. tysk for hvit) med løk og krydder. Pølsene skal kun dampes i vann med salt og persille og serveres med varme Bretzler/Pretzler kringler, søt sennep og sylteagurk. Dette er den perfekte julefrokost og skal i følge bayersk tradisjon serveres før kl 10!

Slik lager denne supergode Bayerske frokosten:

 

 

screenshot_20161128-163805Pølseveven Weisswurst

Kruspersille
Bretzeler
Egg til pensling
Flaksalt
Søt sennep
Sylteagurk
Juleøl (kan droppes)
Akevitt (kan droppes)

Tin Bretzlene i 20 minutter. Pensle kringlene med egg og strø flaksalt over før steking.

screenshot_20161128-163902Beregn 1 weisswurst og 1 bretzler per person. Pølsene har høyt kjøttinnhold og er derfor veldig mettende. Kanskje du bør øke til 2 pølser hvis noen er veldig sulten eller hvis det er lenge til mat igjen. Kok opp vann i en kjele. Pølsene tilberedes og serveres i en ildfast kasserolle! Ha salt og det kokende vannet i den ildfaste kasserollen. Legg i weisswurst og kruspersille og la pølsene trekke i 10 minutter. Trekk av skinnet på pølsen før du spiser den.

 

screenshot_20161128-162944Mens pølsene trekker steker du de tinte Bretzlene i 5 minutter på 220 grader. Disse kringlene er lette og luftige med en sprøstekt skorpe. Skikkelig gode!

 

screenshot_20161128-162824Server weisswurts med Bretzler, sennep, sylteagurker, surkål, sølvløk etc.. Det smaker ekstra godt med øl og akevitt til! Du kan selvfølgelig spise dette som middag også 😉

Dette blogginnlegget er sponset av Pølseveven som har en spesialbutikk med egenproduserte kvalitetspølser og spennende pølsetilbehør i Oslo. Sjekk ut facebooksiden til Pølseveven HER.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s