Reinsdyrburger med Fjellblå og Linn’s RØDLØKSKOMPOTT

Det sier seg selv at grilla burger av reinsdyrkjøtt med en rund og smakfull blåskimmelost toppet med frisk og søt rødløkskompott er den ultimate smakskombo. Sunt, magert og rent kjøtt fra reinsdyr som kun har levd på det naturen i trøndelag har gitt den. Blåskimmelosten Fjellblå fra Eggen Gardsysteri har en nydelig fløtesmak med en liten rand blåmugg i midten som faller i smak hos de aller aller fleste, også de som ikke er så begeistret for blåmuggost. Dagslottens rødløkskompott er laget med tid og kjærlighet på enkle råvarer, men med et touch fineschmecker. Ukomplisert, men komplisert nok til å bringe smaksløkene i ekstase. Rødløkskompotten bringer alle smakene sammen og passer til alt. Ost, kjøtt, brødskiva, hamburger, viltgryter, brødskiva og alt ja. Du kan bytte ut reinsdyrkjøttdeigen med kvernet kjøtt av elg, hjort, svin, kylling eller okse, men reinsdyr har en fin viltsmak og er veldig magert og mørt. Har du ikke testet det ut før anbefaler jeg deg virkelig å prøve.

Slik lager du sommerens diggeste norske burger på grillen:

 

Til 4 personer:

600 gram kvernet reinsdyrkjøtt (beregn ca 150 gram per person)
1 stort egg
1 ts umamisalt (eller salt og pepper)
Fjellblå
4 burgerbrød
Salat
Agurk
Aioli

 

Start med rødløkskompotten, og gjerne dagen før. Oppbevares i et tatt glass i kjøleskapet.

«Linn’s Rødløkskompott»

«Fire rødløk skjæres i strimler. Surres i panna med smør salt og pepper. Når den er gylden, hell opp i 3dl. Solbærsirup, 2 spiseskjeer balsamicoeddik og en dæsj rødvin. La det surre til væsken har blitt seig og god😉 ca.15 min».

 

Bland det kvernede kjøttet med ett stort egg og umamisalt. Har du ikke umamisalt bruker du bare salt og pepper. Kantarellsalt og ramsløksalt passer også veldig fint. Umamisalt er en blanding av tørket sopp og kvernet salt. Tørket sopp er i seg selv en smaksforsterker (umami). Form til burgere ved å veie opp 150 gram som du knar til en bolle i hånden og trykker lett ned på flatt underlag med hånden. Burgeren bør helst ikke være høyere enn 1.5 cm høy. Strø litt umamisalt på toppen før grilling.

Når du skal grille er det viktig å vente til kullet har blitt ordentlig gjennomvarmt og hvitt. Når du føler at varmen på grillen er på vei ned er det fint å legge på burgerne. Ikke flipp burgerne før de løsner lett fra grillrista. Etter at de er  flippa over er det lurt å legge på lokket. Hele prosessen går relativt fort og ved å legge på lokket får du mer gjennomvarme uten at de blir så tørre. Bare et tips. Reinsdyrkjøtt er så magert og blir fort tørt. La de gjerne være litt rosa i midten. Helt ufarlig da kjøttet er fritt for trikiner.

Server ved å ha aioli på burgerbrødet, salat og agurk i bunnen. Sleng på burgeren, legg på en relativt god skive Fjellblå og topp med Dagslottens deilige rødløkskompott. Det kan aldri bli for mye rødløkskompott. Nydelig til den stekte stekskorpa på kjøttet og den salte osten. Tennene løper i vann her bare ved å tenke på denne komboen. Løp og kjøp rødløk og kok kompott. Du kommer ALDRI til å angre på det.

Tusen takk til Linn Dagslott som ville dele oppskriften ❤

Reinsdyrkjøttdeig, kalvekjøttdeig, umami salt og fjellblå får du kjøpt hos Snikgjest ❤ Lokalmat på Dilling. Åpningstidene er onsdag, torsdag og fredag kl 11-18 og lørdag kl 11-16.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s