99 % Lakseburger

Screenshot_2016-03-29-18-34-35-1De som kjenner meg vet at jeg sjelden blir tatt for selvskryt, men nå blåser jeg i trompeten og erklærer dette for den beste lakseburgeren jeg noen gang har spist! Mens andre reklamerer med opptil  86 % fisk etc.. vel, they got nothing on me.. for denne lakseburgeren har 99% laksekjøtt og kun og 1 % rent tilbehør av hvitløk, chili, vårløk, urter og citruseddik. Ingen tilsetningsstoffer som egg, druesukker, potetmel eller annen stivelse er nødvendig for å holde denne lakseburgeren sammen. Du kjører bare halvparten av laksekjøttet til mos med en stavmikser og rører inn resten av laksekjøttet i fine småbiter. Resultatet blir en deilig lakseburger med god konsistens og friske smaker. Og ikke nok med det, du bruker max 15 minutter på å lage, steke og spise den 😀

Slik lager du en sunn og supergod lakseburger til 4 personer på:
500 g laksefilet
1-2 finhakkede hvitløksfedd
2 finhakkede vårløk
1 finhakket rød chili
2 ts citruseddik (1 ts eplecidereddik)
1 ts tørket sitrontimian (eller 1 ss finhakket frisk persille eller annen urt)
Salt
Pepper

Salat
Hamburgerbrød eller ristet brødskive
Ballpark Mustard eller annen sennep

Screenshot_2016-03-29-14-47-03-1Finhakk hvitløksfedd, vårløk, chili og urter.
Skjær  halvparten av laksen i små biter og kjør  den siste halvparten av laksen til mos med en stavmikser.
Bland alt lett sammen i en bolle og tilsett citruseddik. Jeg har blitt stor fan av Belberry sine frukteddiker. De smaker godt, er milde i smaken og de virker som en strålende smaksforsterker. Har du ikke slik eddik i skapet bruker du en annen type, men i litt mindre mengde. Krydre gjerne med hva som helst, men økologisk og tørket sitrontimian fra Mill&Mortar er vanvittig frisk og god på smak.

Form lakseblandingen til 4 store burgere og stek lett på middels varme i olje. Ca 2 minutter på hver side.

Screenshot_2016-03-29-18-21-53-1Smør sennep på hamburgerbrødet og topp med salat. Ballpark Mustard fra Stonewall er en amerikansk sennep som blir servert på alle pølser i enhver Baseballpark i Statene, men passer også ypperlig til burgere og alle slags sandwicher. Det smaker også godt med litt sweet chili saus på toppen av lakseburgeren.

Screenshot_2016-03-29-18-28-56-1Så enkelt er det altså å tilberede og nyte sunn mat 😀 Du kan også tilberede slike lakseburgere på grillen og som turmat.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s