Aspargessuppe

IMG_0624 (2)
Noe jeg har lært av bestemor er at INGEN TING bør kastes! Alt kan fryses, varmes opp igjen eller brukes til å koke kraft av. Grønnsaksskall, potetvann og pannefett skal tas vare på og brukes. Må innrømme at jeg ikke har vært så flink til dette, men foredlingsevnen har steget proposjonalt med gleden over å lage mat. Nå fryses kraft ned i isterningposer og ukens middager blir planlagt etter råvarenes modenhet.. Liker rett og slett ikke å kaste mat! En god stekepannesjy som skylles ut i vasken gir meg vondt i magen..

Så derfor ble det aspargessuppe dagen etter «smilende egg & asparges». Jeg sparte på de nederste avskårne bitene og kokte suppe på de. Selvsagt med en ekstra bunt og litt attåt 😉
Jeg har aldri laget aspargessuppe før, men synes den ble veldig bra på frihånd 😉

Oppskrift:
1 ss smør
1 løk
1-2 bunter asparges
8 dl grønnsaksbuljong (hønsebuljong)
2 dl fløte
salt & pepper
1 neve finhakket persille
Spekeskinke (eller bacon)
—-
2 ss creme fraiche tilsettes i mixeren
—-
Finsnittet vårløk, persille og skinke til pynt

Jeg varmet finhakket løk og toppene på aspargesen i smør sammen med salt og pepper. Så tilsatte jeg buljong og kokende vann. Dette fikk stå og småkoke i 10 minutter før jeg tok ut toppene igjen og satte de til side. Disse legger jeg oppi suppeskålene ved servering!!
Så la jeg oppi all aspargesen og fløten i suppen og lot det koke i 12 minutter.
Suppen får så en omgang i mixeren sammen med crem fraiche.
Ved servering tilsetter jeg aspargestoppene, finsnittet vårløk, spekeskinke og litt persille til pynt.
Serveres med varme rundstykker og smør 🙂

Suppen smaker desidert best i stilongs med røde vinterroser i kinn etter lang tur i skogen ♥

Reklame

En kommentar om “Aspargessuppe

  1. Tilbaketråkk: Aspargessuppe | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s