Spagetti med kyllingkjøttboller, tomat og basilikum

image

Kremet spagetti med smeltet mozzarella og saftige kjøttboler med frisk basilikum og chili ❤ Dette er så enkelt og raskt å lage at det er vanskelig å forstå at det kan smake så utrolig godt ❤

Utgangspunktet var en pakke kyllingkjøttdeig og det faktum at det ikke fristet å gå ut i regnværet igjen. Min eneste middagsgjest ble informert om at «i dag blir det veldig enkelt og det jeg finner i kjøleskapet». På et eller annet tidspunkt ble denne slitne husmora i joggebukse og raggsokker transformert om til italienske Tony  som lager Meats-a-balls mens «Oh, this is-a the night-a.. It’s-a the beautiful-a night-a, and-a we Call it-a Bella Note» spiller romantisk i bakgrunnen..

Kanskje ikke, men dette pastamåltidet som ikke skulle nevnes fortjener en plass på bloggen ❤

Slik kan du la dolce vita med spaghetti & meats-a-balls:

Cherry tomater
Spagetti
400 g kyllingkjøttdeig
1 rød chili
2 sjalottløk
Basilikum
1/2 lime
3 egg
Revet mozzarella
Olivenolje
Salt
Pepper

Kok spagettien al dente i en stor kjele med van. Vanlig spagetti trenger 10 minutter. Les på pakken og ta tiden. Du trenger ikke å tilsette verken olje eller salt ved koking.

Kjør kyllingkjøttdeigen i mixeren sammen med 1 egg, en finhakket chili, to finhakkede sjalottløk, en neve finhakket basilikum og litt salt og pepper. Deigen blir ganske myk/smidig, men det gjør ingen ting.

Ha olivenolje i stekepannen og form små kjøttboller med en toppa teskje i håndbaken og legg i pannen. Etter at du har snudd kjøttbollene første gang legger du også tomatene hele i stekepannen. La det surre på pannen på litt over middels temperatur til pastaen er ferdig.

Når spagettien er ferdig kokt heller du av vannet i et dørslag før du legger pastaen tilbake i kjelen. Skvis over saften fra en halv lime. Hell over en god olivenolje og kverne over litt salt. Rør rundt og tilsett sakte to finpiskede egg. Til slutt blander du inn den revne mozzarellaen.

bilde 1 (22)
Legg pastaen på et stort fat og hell over kjøttbollene og tomatene fra pannen. Strø over litt ost, friske basilikum blader og litt olivenolje.

Buon appetito!!

 

Reklame

3 kommentarer om “Spagetti med kyllingkjøttboller, tomat og basilikum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s