Ovnsbakt aubergine

Screenshot_2016-04-20-21-01-17-1Matlysten har vært litt dårlig den siste tiden, men det gikk over i ett nanosekund da jeg fikk øye på en helt perfekt aubergine hos Guttas Gårdsbutikk . Aubergine inneholder lite kalorier og er proppfull av fiber. En av mine favorittretter gjennom tidene er «Pasta Garabaldi» med grillet aubergine fra (den nå pensjonerte) restauranten La Gondola i Moss. Jeg delte den vakre grønnsaken i to og helstekte den i ovnen med mozzarella, tomat, chili og tørket oregano. Etter steking toppet jeg den med litt finhakket sitronverbena. Aubergine er en grønnsak jeg kommer til å bruke mye fremover. Den er nydelig å grille og passer perfekt til all slags kjøtt og fisk.

Slik lager du deg et sunt og deilig måltid med aubergine:

 

 

Screenshot_2016-04-20-20-56-50-1

1 aubergine
Olivenolje
Urtesalt

Mozzarella
Tomat
Chili
Oregano
Olivenolje

Screenshot_2016-04-20-21-59-52-1.pngSett ovnen på 200 grader.
Del auberginen i 2. Salte den og la den ligge for å trekke ut en del fuktighet i ca 20 minutter. Steker du aubergine i skiver trenger du ikke å salte først.
Pensle auberginen med litt olje og forstek den i 15-20 minutter på 200 grader.

Screenshot_2016-04-20-22-03-54-1.pngTa auberginen ut av ovnen og topp med finrevet mozzarella eller en hel mozzarella i skiver. Skjær tomat i skiver og legg oppå mozzarellaen. Krydre tomaten med finhakket chili, kvernet pepper og tørket oregano. Sett tilbake i ovnen i ca 10 minutter på 200 grader.

Screenshot_2016-04-20-21-01-17-1Etter steking strør du finhakket basilikum eller annen urt over. Jeg brukte sitronverbena som dufter og smaker helt nydelig med et hint av sitron. Ja, det ligger jo litt i navnet.
På grunn av få kalorier, sunt fett og mye fiber er dette en grønnsak det lønner seg å ha i alle slags gryter, på grillspyd og et strålende alternativ til poteter, ris og pasta.

Screenshot_2016-04-20-18-08-17-1.pngAubergine, deilig bifftomat og sitronverbena er fra Guttas Gårdsbutikk i Råde. De har akkurat åpnet gårdsutsalget og har masse flotte grønnsaker, frukt, egg, middelhavsprodukter, italiensk is, blomster etc.. Sjekk ut facebook siden deres HER.

 

 

 

 

Om snikgjest.no

Matglad hobbykokk
Dette innlegget ble publisert i Glutenfri, Grillmat, lchf, Lunsj, Meatfree, Middag, Oppskrift og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s