Hvit pizza med avokado, reker og rødbet

Screenshot_2016-04-23-22-16-16-1.pngAvokado og reker er en fantastisk kombinasjon. Rema hadde noen skikkelig store og flotte reker liggende i fryseren som jeg bare måtte ha med hjem. Sammen med en enkel pizzabunn med creme fraiche og mozzarelle ble dette et skikkelig velfortjent festmåltid etter en tur i skogen. Jeg fant gjøkesyre rett nedenfor huset som jeg brukte til topping sammen med rødløk og rødbet. Pizzaen ser kanskje litt fancy ut med blomster og greier, men disse gjøkesyre blomstene er spiselige. Du kan droppe både blomster og gjøkesyre, men prøv for all del en pizza med hvit bunn, avokado og reker for dette er skikkelig snadder. Skikkelig snadder!

Slik lager du en deilig hvit pizza med reker og avokado:

 

1 libabrød (pizzabunn, tortilla, lompe etc)
1 avokado
1 neve pillede reker
1 neve revet mozzarella
2 ss creme fraiche
1/4 rødløk
4 skiver syltet rødbet
Olivenolje
Salt
Pepper

Gjøkesyre, gresskarkjerner og Nigella frø til topping.

Sett ovnen på 200 grader.

Screenshot_2016-04-23-22-19-10-1.pngJeg prøver å holde brød- og hvetemelinntaket på et lavt nivå om dagen fordi magen min ikke har godt av det. Libabrødet kjøper jeg i 4-pack til 13 kr hos Moss Frukt og Grønt. De er tynne lomper som er litt større i diameteren enn tortilla lomper. Legg de gjerne i fryseren og ta opp når du trenger det. De tiner på 5 minutter.

 

Screenshot_2016-04-23-22-20-06-1Spre creme fraiche godt utover pizzabunnen. Strø over litt revet mozzarella.
Fjern skallet på avokadoen med en potetskreller. Del avokadoen i to og skjær de i tynne skiver. Legg avokadoen på pizzaen og hell over litt god olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stek pizzaen i ovnen i ca 10 minutter eller til du ser at osten begynner å bli gyllen.

Mens pizzaen steker skreller du reker og finhakker rødløk og rødbet som du skal ha på etter steking.

IMG_20160423_132606.jpgGjøkesyre er en liten plante med fine hvite blomster som blomstrer i april-juni. Den er vanlig på frisk-fuktig, skyggefull og næringsrik mark og ofte sammen med hvitveis. Som det ligger i navnet smaker den syrlig og er strålende å bruke i moderate mengder til salat, supper og som topping til de fleste retter. Du kan også lage gjøkesyrepesto av den. Nydelig til grillet fisk. Ikke gå glipp av naturens eget skattkammer som ligger der gratis for deg å bruke.

 

Screenshot_2016-04-23-22-13-25-1Når pizzabunnen er ferdig stekt topper du med reker, rødbet, rødløk, gjøkesyre og nigella seeds. Legg gjerne til en ekstra kladd med creme fraiche på toppen også.
Håper det vil smake!

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s