Lyse glutenfrie knekkebrød

screenshot_20170106-115107Jeg ble litt lei av mørke knekkebrød som skal steke 1 time i ovnen så jeg rørte sammen en glutenfri blanding av lyst sesammel, sesamfrø, gresskar- og solsikkekjerner og bokhvete flak. 25 minutter senere var resultatet 2 langpanner med sprø og gode knekkebrød. Du kan bytte ut bokhvete flakene med glutenfrie havregryn og du kan tilsette tørkede urter for mer smak. Disse knekkebrødene er perfekte å bytte ut flatbrødet med og de tåler å bli smurt på uten at de knekker.

Slik lager du kjapt og enkelt glutenfrie og lyse knekkebrød:
2 dl sesammel
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 dl Bokhvete flak (eller glutenfrie havregryn)
1.5 dl kruskakli
1 ts maldonsalt
3 dl lunkent vann (se an mengden)

 

screenshot_20170106-114924Bland alle ingrediensene i en bolle. Du kan eksperimentere med type frø og kjerner bare du holder deg sånn ca til total mengde tørrvarer eller du kan spe på mer vann. Tilsett gjerne finhakkede friske urter eller 1 teskje tørket timian. La blandingen svelle i ca 5 minutter.
Fordel blandingen på 2 stekebrett med bakepapir. Jeg legger plast over når jeg kjevler ut. Bruk gjerne en brødpose som du klipper opp.
Stek knekkebrødene i ovnen samtidig på 170 grader. Etter 10 minutter tar du stekebrettene ut og skjærer knekkebrødene i ønsket størrelse med et pizzahjul. Sett tilbake i ovnen, men roter slik at den som stod øverst nå står nederst, og stek i ytterligere 15 minutter.

 

screenshot_20170106-114758Avkjøl på rist og oppbevar i en blikkboks eller pakket inn i matpapir.

 

screenshot_20170117-083603Jeg har bakt disse flere ganger nå og har brukt både gule sesamfrø, revet ost og tørket timian. Disse ble vanvittig gode.

 

best-fresh-foods-jubileum-copy2Alle ingrediensene til disse knekkebrødene får du kjøpt hos Best Fresh Food.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s