HAPPY ROOTS

screenshot_20170115-123330Så langt jeg kan huske tilbake har jeg alltid elsket røsti poteter. Mamma pleide å steke potetrøsti i panna og servere med både fisk og røkte pølser. Nå var det jaggu på tide at røsti stod på menyen igjen. Jeg valgte å rive både potet og gulrot. Iblandet litt smeltet smør, finhakket persille og smaksatt med Mill & Mortar sitt deilige «happy roots» krydder. Dette krydderet er laget av urter som rosmarin, oregano, timian, basilikum og chili, hvitløk og sesamfrø. Perfekt til alle slags poteter og rotgrønnsaker.
Stekt på varmluft i ovnen blir disse herlighetene enda lettere å tilberede. Null stress i det hele tatt hvis man river på en kjøkkenmaskin. Jeg valgte å servere rotrøsti med salat, majones og røkt laks. Skikkelig snadder måltid som fikk ben å gå på.

Slik lager du 12 stk smakfulle «happy roots»:

8 poteter
2 gulrøtter
1 neve frisk persille
50 g smeltet smør
1 ss «Happy roots» Mill & Mortar
Flaksalt

 

screenshot_20170115-123447Sett ovnen på 200 grader og varmluft.
Skrell potet og gulrot. Riv de på et fint jern eller med kjøkkenmaskin. Klem ut så mye væske av rotgrønnsakene som du kan. Tips: pakk de inn i et rent kjøkkenhåndkle og vri væsken ut av de.
Finhakk kruspersille. Smelt smør. Bland ingrediensene sammen og legg 12 flate kaker på bakepapir på stekebrett. Du må kanskje fordele de på 2 stekebrett.
Strø «Happy roots» og flaksalt over røstiene.

 

screenshot_20170115-123617Du kan godt steke begge brettene samtidig. Stekes i ca 25-30 minutter på 200 grader.

Topp rotrøstiene med litt salat, dressing/majones og røkt laks. Du kan egentlig servere hva som helst på disse røstiene eller ha de istedenfor kokte poteter til middag.

Mill og Mortar økologisk krydder får du kjøpt på Meny.

2 kommentarer om “HAPPY ROOTS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s