Spinatwrap

screenshot_20170103-222855Her har du en smakfull wrap laget på kun spinat og egg. Spinat er superfood! Full av kostfiber, betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium, samt en kilde til kobber og magnesium. Egg er den nest viktigste kilden til vitamin E, den tredje viktigste kilden til vitamin D og den fjerde viktigste kilden til vitamin B12 i det norske kostholdet. Denne wrapen med 2 egg har et høyt innhold av proteiner og er rik på folat, vitamin B12 (og andre B Vitaminer), vitamin D, E og A, selen og jern. I tillegg har proteinet i egg en  høy andel av de essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke klarer å produsere selv. Trenger du flere grunner? Ja, i tillegg til å være veldig sunn er den også veldig god. Fyll wrapen med salat, kyllingfilet og rømmedressing så har du et sunt og godt måltid som er raskt å lage til lunch eller middag. Som frokostwrap kan du bruke noen skiver kalkunskinke og til middag kan du lage spinatwrap med røkt laks og skalldyrsalat. Bruk fantasien.

Slik lager du raskt og enkelt en gluten- og laktosefri wrap:

 

2 egg
4 terninger frossen spinat (må tines på forhånd)
Salt
Pepper
Olivenolje

Kyllingfilet, kalkunskinke, røkt laks
Salat
Rømmedressing

Spinaten kjøper du frossen. Disse er pakket i små terninger. Du trenger 4 slike som må tines på forhånd. Knekk eggene i en bolle. Ha oppi spinaten og bland godt med stavmikseren. Smak til med salt og pepper. Du kan også ha oppi litt friske urter.
Ha ett par spissekjeer olivenolje i en stekepanne på middel/lav varme. Ha oppi eggeblandingen og stek wrapen forsiktig. Du kan legge på et lokk på slutten for å gjennomsteke den eller du kan snu den over og steke den litt på den andre siden.

screenshot_20170103-222651Skjær opp salat og stek kyllingfileten i strimler. Rør sammen en sunn rømmedressing med lettrømme, finhakket hvitløksfedd, salt, pepper, sitronsaft, finhakkede urter og litt olivenolje. Eller bruk denne oppskriften her.

 

screenshot_20170103-222337Legg salat, kyllingfilet og rømme i spinatwrapen og rull sammen.
Denne wrapen er kjempe fint å ta med på jobb eller på tur. Bare rull den inn i matpapir. Ruller du inn i alufolie bør den være kald først. Bruk fantasien og fyll med røketlaks og skalldyrsalat, ost og skinke, frisk salat med frukt, chorizo og mozzarella osv.

 

Reklame

En kommentar om “Spinatwrap

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s