Pølse i (lavkarbo) vaffel

screenshot_20170201-180224Moss er en skikkelig pølseby! Vi har lange tradisjoner med å spise gode pølser fra flinke lokale slaktere og det var vi som oppfant «pølse i vaffel». Den kjente gourmetkokken Eyvind Hellstrøm har fått æren for å finne opp retten, selv om det egentlig var onkelen hans som stod bak oppfinnelsen i Moss på 1960-tallet. Du er ikke ekte mossing før du har kjøpt pølse i vaffel på Melløs Stadion (eller pølse i stappe på Go’bua). Det finnes ingen skam i å ha pølsemiddag hver uke hvis du spiser kvalitetspølser med høyt kjøttinnhold og rene ingredienser, som f.eks Pølseveven. Kjører du lavkarbovaffel i tillegg blir ikke sluttsummen så halvgæren likevel. Disse glutenfrie vaflene er laget på kremost egg. Lettvint og innmari godt!

Slik lager du pølse i lavkarbo vafler:

 

screenshot_20170201-1833491 pk Pølseveven Frankfurter
1 løk
Gressløk
Idun ketchup
Idun pølsesennep

6 vafler:
1 boks philadelphia kremost (200 g)
2 – 3 ss sukrinmelis
et par klyper malt kardemomme
4 egg
1.5 ts bakepulver
1.5 ss fiberhusk

Visp sammen egg og kremost til en glatt røre i blenderen. Tilsett de andre ingrediensene og bland godt. La røra stå og svelle. Røra skal bli litt tykkere enn en vanlig vaffelrøre. Blir røra for tykk kan du godt tynne ut røra med litt fløte. Men vær litt forsiktig med å tynne ut. Bruker du for mye fløte risikerer du tynne vafler.

screenshot_20170201-180809Kok opp vann med grønnsaksbuljong. Slå av plata og trekk pølsene under lokk i 10 minutter. Finhakk løk og gressløk. Det finnes bare en ketchup til pølse i vaffel, nemlig Idun ketchup 😉 Vær raus med sennep, ketchup, rå løk og gressløk.

screenshot_20170201-175953Du vet du er fra Moss når du elsker pølse i vaffel og i tillegg har spist den på Melløs stadion ❤

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s