Byggotto med chorizo og asparges

There’s a new king in town! Den nye kongen heter BYGGKORN. God på smak og fantastisk på næringsinnhold. Bytt ut den noe utskjelte risen med smakfulle og sunne byggkorn. Ikke bare er det sunnere, men det smaker fantastisk godt også. Mer tyggemotstand og nydelig mild og litt søtlig smak. Perfekt sammen med sterk chorizo og mild asparges. Byggotto er herlig hverdagsmiddag og smaker nesten enda bedre dagen derpå i lunchboksen, men kan også pimpes opp med sopp og serveres med rødvin til i helgene.

Slik lager du en særdeles sunn og god middag til 3-4 personer:

 

 

 

2 gode kopper hele byggkorn
1 rødløk
2 hvitløksfedd
Ca 1-1.2 liter VARM hønsebuljong (2 dl hvitvin + 1 liter hønsebuljong)
Olivenolje til steking
Chorizo
Asparges
1 kopp revet parmesan, Västerbotten eller grottelagret cheddar
Finhakket persille
Salt
Pepper

Skjær løk og hvitløk i små biter. Fjern skinnet fra chorizoen og skjær i skiver. Vask og del asparges i små biter. Kok opp vann og rør ut hønsebuljongterninger og hold kraften varm når den tilsettes gradvis i byggottoen.

Ha litt olje og gjerne en kladd smør i en dyp stekepanne/sautepanne.
Stek rødløk og hvitløk ett par minutter til den er blitt gjennomvarm. Ha i bygget og rør rundt noen minutter til byggkorna er blitt varme. Tilsett hvitvin og la det koke bort på middels varme før du begynner å spe gradvis med VARM hønsebuljongen.  Rør rundt stadig. Etter ca 15 minutter har du oppi chorizo og asparges i skiver. Husk å ta av skinnet på pølsa! Chorizo er en sterk krydret spansk pølse som tilfører bygottoen mye smak. Chorizon har krydder som hvitløk, chili og hvit pepper.
Fortsett og spe på litt hønsebuljong i ca 10 minutter til. Til slutt rører du gradvis inn revet parmesan eller annen smakfull fastost som Västerbotten eller som grottelagret cheddar som jeg brukte. Smak til med salt og grovkvernet pepper. Strø finhakket persille over ved servering.

 

Så enkelt, men så utrolig godt! Du kan tilsette soltørkede tomater, paprika og purre sammen med chorizo og asparges eller du kan ha i litt strimlet bacon sammen med løk og hvitløk. Det er bare kreativiteten som stopper deg. Byggkorn er ikke glutenfritt, men nesten!! DUGA byggkorn ligger helt opp til grensen for målte cøliakiverdier, men de er helt innafor ved glutenINTOLERANSE.
Snikgjest har tidligere delt oppskrift på sopp- og grønnsaksrisotto som du kan se HER.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s