Ravioli med urtesaus og sprøstekt serrano


Her kommer et stalltips på rask og smakfull middag. Ravioli med kremet pastasaus laget på parmesan og urter, toppet med sprøstekt serrano. Denne middagen blir garantert en vinner hos hele familien. Du steker speskinke på et brett i ovnen samtidig som du raskt rører sammen en fløtesaus med revet parmesan og urter. Raviolien er «fersk» og skal kun koke i 4 minutter. Du får kjøpt ulike typer ravioli med ulikt type fyll. Disse er fylt med steinsopp og lurte tenåringen til å tro at det var kjøtt. Foruten om kort koketid har slik fersk pasta halvparten av karbohydratene til tørr pasta.
Unn deg selv et skikkelig smakfullt pastamåltid på en travel hverdag eller som kosemat i helgen.

Slik lager du denne deilige pastaretten til 4 personer:

 

2 poser ravioli (les på «antall personer» på pk)

1 matfløte
1 neve friske urter (persille, basilikum, timian, oregano..)
1 dl revet parmesan
1 ts hvitløkspurè
Salt
Pepper

70 g Serrano skinke


Sett ovnen på 180 grader.
Legg spekeskinken på bakepapir på et brett og stek 8 minutter i ovnen.
Avkjøl på tørkepapir.

Når spekeskinken er kald hakker du den i småbiter med en kniv.


Ha matfløte, hvitløkspurè, revet parmesan, finhakkede urter, salt og pepper i en kjele og varm opp under omrøring. Hold sausen varm på veldig lav temperatur og rør rundt innimellom slik at osten ikke brenner seg i bunnen.


Kok opp vann i en stor kjele med litt salt. Kok ravioli i 4 minutter eller som anvist på pakken. Før lagde jeg alt fra bunnen, men det tar rett og slett for lang tid og egner seg best som helgekos. Man kan ikke avstå fra å spise pasta av den grunn så derfor kjøper jeg håndlaget Italiensk pasta eller som denne gourmet raviolien. Jeg brukte typen med steinsopp. Den smaker så mildt og fint at jeg lurte tenåringen til å tro at det var kjøtt.


Legg ravilo i en halvdyp tallerken. Hell over litt urtesaus og strø spekeskinke over. Avslutt med å rive litt parmesan på toppen. Pynt med frisk urter.

4 kommentarer om “Ravioli med urtesaus og sprøstekt serrano

  1. Nam, dette så kjempegodt ut! Er selv en stor fan av ferdiglaget ravioli på travle dager. Lurer på hvor du fikk kjøpt denne med steinsoppfyll? Det hørtes fristende ut! Ellers vil jeg takke for en inspirerende og velskrevet matblogg, faktisk min favoritt for tiden 🙂

    1. Hei Sara og tusen takk for flott tilbakemelding 😀
      Veldig hyggelig å høre at jeg har fornøyde snikgjester.
      Rana ferdigpasta får du kjøpt på MENY.
      Riktig god helg!

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Anders. Utrolig stas å høre, spesielt når det kommer fra flinke folk!!
      Følger Farentilkongen på instagram. Du er RÅflink. Artig at vi kan inspirere hverandre 😀

Legg igjen en kommentar