Ovnsbakt klippfisk med chorizo på middelhavsvis

IMG_5555
Denne klippfiskmiddagen er usedvanlig lett å lage, fantastisk smakfull og artig å servere gjester.  Dette blir nesten som bacalao, men med smakfulle chorizo boller og sursøt hvit saus. Utvannet klippfisk stekes i ovnen sammen med smakfulle tomater, paprika, oliven, party poteter, rødløk og chorizo boller. Det krever minimalt med tilberedning da du bruker smakfulle råvarer i god kraft fra glass. Mens ingrediensene står i ovnen lager du en enkel sur/søt løksaus med muskat som runder av den salte smaken fra klippfisken.
Sett formen rett på bordet og la gjestene forsyne seg selv 🙂

Dette er et skikkelig festmåltid du bruker 5 minutter på å tilberede  (foruten om vanning av klippfisken dersom du ikke kjøper ferdig utvannet) og som godgjør seg selv i ovnen i 40 minutter. Altså passer det perfekt som helgekos!

Slik lager du klippfisk med ingredienser fra Middelhavet til 3-4 personer:
IMG_5561
500 g tørr og skinnfri klippfisk

1 glass pomodore tomater i olje
1 glass grillet paprika i kraft
Svarte oliven uten stener
400 g SMÅ partypoteter
1 rødløk
1 pk/ 300 g chorizo barbeque mini
3 vårløk
Grovmalt pepper
Olivenolje

2 ss smør
1 finhakket gul løk
2 hvitløksfedd
2 ss hvetemel
4 dl melk
4 ts sukker
2 ts salt
4 ss eddik
1 ts muskat

IMG_5562
Klippfisken må vannes ut minst 12 timer i forveien. Bytt vann flere ganger! Går du til fiskehandleren får du sikkert kjøpt ferdig utvannet.
Sett ovnen på 160 grader. Bruk en STOR ildfast form eller langpanne.
Fjern ben fra klippfisken og del den i passe store biter på ca 5×5 cm.

IMG_5558
Legg klippfisken i formen sammen med små party poteter du kjøper i løsvekt, eller del amandine poteter i 2. Du kan også bruke store poeteter, men da må de forhåndkokes i 20 minutter før du legger de i formen sammen med de andre ingrediensene.
Ta ut paprika og tomater av glassene og fordel i formen. IKKE HELL UT KRAFT ELLER OLJEN FRA GLASSENE DA DETTE SKAL BRUKES!!
Skrell løken og skjær i strimler, ta av skinnet på mini chorizoene, finhakk vårløken og legg alt i formen sammen med de svarte olivene.
Hell over oljen fra tomatene og kraften fra paprikaen. Kverne over litt pepper til slutt og stek midt i ovnen i 40 minutter.
Avslutt med å helle over litt god olivenolje.

Lag den sur/søte løksausen ved å smelte smør og blansjere den finhakkede løken og hvitløksfeddene i ett par minutter. Rør inn mel og jevn ut gradvis med melk. Husk å røre hele tiden.
Smak til med salt, sukker, muskat og eddik.
Det kan tilsynelatende virke som det er mye både av eddik og sukker, men jeg lover deg at den salte klippfisken trenger dette for å balansere alle de sterke smakene.

IMG_5556
Kjøper du de anbefalte produktene fra Matland vil du få herlige aha opplevelser i hver bit du spiser. De spanske mini chorizoene er bare vanvittig gode! Greske Olymp oliven uten sten er myke og veldig smakfulle. Grillede pomodore tomater fra Italia er saftige og bugner av smak. Klippfisk er som kjent salt, men alle disse andre smakene gjør denne middagen til et fyrverkeri av smaker.

Klippsfisken er levert av Son Brygge og de andre produktene finner du hos Matland i Moss.

Reklame

5 kommentarer om “Ovnsbakt klippfisk med chorizo på middelhavsvis

  1. Den er helt nydelig. Har laget den i leirgryte, men da må den stå lenger i ovnen. Anbefales.😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s