Ovnsbakt pannekake med Västerbotten, bacon, sopp og spinat

IMG_20160402_124323Svenskenes Västerbotten er en vellagret og smakfull ost laget på kumelk. Den er karakteristisk i smaken og minner meg litt om parmesan. Jeg tilsatte litt revet Västerbotten i pannekakerøren som jeg toppet med stekt bacon, sopp, hvitløk og spinat.
Stek pannekaken med topping i en ildfast form i ovnen og server med rå rødløk, frisk persille og enda mer revet Västerbotten over. Dette er et vanvittig deilig måltid som er super enkelt å lage.

Slik lager du ovnsbakt pannekake med Västerbotten, bacon, sopp og spinat til 3 personer:

 

1 neve revet Västerbotten
3 egg
1.5 dl lettmelk
1 dl hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt

4 aromasopp
2 hvitløksfedd
100 g ternet bacon
2 never fersk spinat
Salt
Pepper
1 ss smør til steking

1 rødløk i skiver og frisk persille (kan droppes)

 

Screenshot_2016-04-02-11-28-58-1Sett ovnen på 225 grader.
Finhakk hvitløk og skjær soppen i skiver. Smelt smør i en stekepanne og ha i hvitløk og bacon. Når baconet begynner å bli gyllent tilsetter du soppen. Kvern over salt og pepper.
Når dette er ferdigstekt har du oppi 2 never frisk spinat. Slå av varmen på plata og la spinat falle lett sammen mens du pisker sammen pannekakerøren.

Visp sammen egg og melk. Pisk inn i mel, sukker og salt. Du kan også ha litt revet muskat i pannekakerøren. Hell pannekakerøren i en jernstekepanne eller ildfast form.

 

Screenshot_2016-04-07-15-10-32-1Riv godt med Västerbotten ost over pannekakerøren. Legg bacon, spinat og sopp i midten av pannekaken.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter.

Screenshot_2016-04-07-15-12-54-1Når den er ferdig stekt river du over litt ekstra Västerbotten. Server gjerne rå rødløk i skiver og frisk persille til.

Screenshot_2016-04-07-15-09-25-1Takk til Oluf Lorentzen som ga meg en flott bit Västerbotten i utfordring. Västerbottensost er en svensk ost med tradisjon som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet. Dette er en klassiker i Sverige som er høyt verdsatt og mye benyttet både som pålegg og i matlaging. Västerbottensost er en fastost med mye smak og personlighet, produsert med historisk kunnskap og yrkesstolthet. Den er lagret i minst 14 måneder, og smaksmessig konkurrerer den med internasjonale varemerker som Gryere, Emmenthaler, Parmesan og Cheddar. Denne osten nytes til pizza, pasta, grateng og pai. Du får kjøpt Västerbotten på velassorterte butikker som MENY

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s