Greske pizzasnurrer

Screenshot_2016-04-15-22-53-43-1Greske pizzasnurrer laget på fullkorn og speltmel med deilig fyll av spinat, hvitløk, løk og fetaost. Disse er fylt til randen med sunne råvarer og smak. Jeg jukset litt og brukte Tine’s ferdige familiedeig, men du kan gjerne bake pizzadeigen selv. Spinat er noe av det sunneste du kan spise. Den er proppfull av vitaminer og mineraler og er i tillegg fattig på fett, kalorier og karbohydrater.  Fetaosten har en mild, men karakteristisk salt smak.
Du brer enkelt spinat og fetaost utover pizzadeigen, skjærer i tynne strimler og ruller.
Disse deilige snurrene er perfekte alene eller ved siden av supper og på et koldtbord.

Slik lager du greske pizzasnurrer til hele familien:

 

1 stk ferdig  familiedeig fra Tine (eller lag pizzadeigen selv SLIK)

Olivenolje

Fetaost

1 pose spinat

1 gul løk

2 hvitløksfedd

Salt & pepper

Tzatziki mix eller annet krydder

 

Screenshot_2016-04-15-22-52-14-1Rull deigen ut. Ha ha 😃 Så utrolig enkelt det kan gjøres!! Eller lag pizzadeig fra bunnen hvis du ønsker. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Varm litt olivenolje i en stekepanne og stek løk og hvitløk gyllent før du har i spinaten. Slå av plata og la spinaten falle lett sammen. Vend løk og spinat sammen og spre utover pizzadeigen.

 

Screenshot_2016-04-15-22-51-26-1Smuldre fetaost over og avslutt med å sprinkle olivenolje over og krydre med tzatziki krydder. Tzatziki krydderet inneholder hvitløk og salt som er deilige smaksforsterkere og passer helt perfekt til spinaten.

Screenshot_2016-04-15-22-50-55-1Skjær pizzadeigen i tynne strimler i bredden. Du får 12 snurringser hvis du skjærer de 2 cm tykke. Rull de forsiktig sammen og legg på bakepapir.
Stekes i 18-20 minutter på 200 grader.

Strø gjerne litt flaksalt over før servering. Greske pizzasnurrer er fulle av deilig smak. Du kan selvfølgelig tilsette spekeskinke og andre urter hvis du vil.

Screenshot_2016-04-15-22-44-12-1Disse kjøttfrie pizzasnurrene er perfekte alene, men er også nydelig tilbehør til suppe eller som del av et større koldtbord. Lag dobbel porsjon og frys ned eller ta med på tur.

Jeg kjøper olivenolje, fetaost og gresk krydder hos Middelhavets Delikatesser på Røed Gård, Jeløy. Olivenoljen og mye av krydderet er økologisk og av fantastisk kvalitet. Oljen tåler 220 grader og har en fruktig og rund smak. Anbefales på det varmeste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s