Kjøttboller i sellerisaus

Screenshot_20160824-224621«Julies kjøttboller i sellerisaus» er god gammeldags husmannskost. Jeg lagde denne retten etter påtrykk fra guttungen som hadde spist dette hos Bestefar. Nå selges lokal sellerirot i bunter på Guttas Gårdsbutikk i Råde. Sellerirot har masse smak og lager nydelig kraft til saus eller suppe. Her kokes selleriroten i biter før den får selskap av kjøttboller. Kraften jevnes til saus som du serverer sellerirot og kjøttbollene i. Måltidet ser kanskje ikke så spennende ut, men det smaker helt himmelsk!

Slik lager du en enkel husmannsrett til 4 personer med høstens kanskje mest smakfulle grønnsak :

 

 

2 sellerirot

400 g medisterfarse eller kyllingkjøttdeig

2 ss smør

2 ss mel (kan byttes ut med maizena, potetmel eller johannesbrødkjernemel)

1 ts salt

1 ts sukker

1 ts eddik

Grovmalt pepper

Poteter

 

Skrell selleriroten og skjær i passe store biter. Småkok selleriroten i ca 20 minutter under lokk i en stor kjele med ca 2 liter vann. Lag små kjøttboller av rå medisterdeig eller kyllingkjøttdeig med en teskje i håndflaten, og legg rett i kjelen sammen med selleriroten. Ønsker du litt smak i kjøttbollene kan du blande inn litt finhakket vårløk, salt og pepper. Medisterdeig gir ekstra god smak på retten, men inneholder mer fett enn kyllingkjøttdeigen. Legg på lokket og la det småkoke igjen til kjøttbollene flyter opp. Da er de ferdige.

I en annen stor kjele smelter du smør og visper inn mel til jevning av sausen. Spe ut gradvis med sellerirotkraft. Sausen skal være lett og fin. Når du har fått ønsket tykkelse på sausen smaker du til med eddik, salt, sukker og pepper. Ha oppi sellerirotbitene og kjøttbollene.

Screenshot_20160824-224440Server kokte poteter til og gjerne litt finhakket persille over.

Takk til bonuspappa Tore som ville dele sin mors, Julie, oppskrift med oss. Denne retten er både lettvint og utrolig god ♡

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s