Blåskjell i urteolje

Screenshot_20160813-105145Disse blåskjellene smakte jeg første gang på ferie i Kroatia. Jeg ble så fristet av de store blåskjellene servert i en hvit kjele med masse deilig urtekraft. Når kelneren kom pekte jeg på nabobordet og sa at «jeg vil ha det de spiser». Neste dag kunne jeg ikke dy meg og måtte tilbake til restaurant La Cuxina og snike til meg oppskriften. Jeg fikk gjeste kjøkkenet og fikk i tillegg med meg en krukke med urteolje hjem. Dette er en super enkel måte å tilberede blåskjell på, men de smaker bare helt fantastisk bra.

Slik lager du enkelt disse himmelske blåskjellene:

 

Blåskjell (beregn ca 0,5 kg til hver)
1 dl hvitvin (hønsebuljong eller eplemost)
Sitron
Brød

Screenshot_20160813-105347Urteolje
3 never frisk oregano, basilikum, persille (gjerne alle tre eller de du selv ønsker)
4 hvitløksfedd
1.5 dl god olivenolje
1/2 sitron (saften)
1 ts eddik
Salt
Pepper

Kjør alle ingrediensene sammen med en stavmikser.

Ha halvparten av urteoljen i en kjele og varm opp.  Tilsett hvitvinen og la det småkoke en liten stund til syren er kokt ut av vinen. Har du ikke vin går det like fint å bruke kraft eller eplemost. Vask blåskjellene og kast de som er ødelagt. Ha blåskjellene oppi kjelen og legg på lokket. Underveis vender du blåskjellen ett par ganger i kjelen. Da får du vendt alle blåskjellene godt inn i urteoljen. Etter noen få minutter ser du at alle blåskjellene har åpnet seg og de er ferdige.

Screenshot_20160813-105029Før servering heller du over litt urteolje. Skjær noen båter med sitron og server sammen med et godt brød å dyppe i kraften. Hvis du har lyst på en litt mer kremet blåskjellutgave kan du varme litt fløte og helle over etter at blåskjellene har åpnet seg. Franskmennene serverer også strimlet rødløk til.

Screenshot_20160810-000211Vi fikk servert dette deilige pizzabrødet med urteolje ved siden av blåskjellene. A big thanks to Predrag for excellent service and «the recipe».

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s