Ovnsbakt gresskar

screenshot_20160909-121017Er ikke dette bare den lekreste høstfarge? Gresskar er ikke bare dekorasjon til Halloween, men også sunn og smakfull råvare. Her har du ovnsbakt og saftig gresskar med karamellisert overflate i selskap av ras el hanout og frisk rømme. Ras el hanout er «krydderhandlerens favoritt» med myke toner av karri, kanel, muskat, roseblader og lavendel. Denne retten er så vanvittig smakfull og helt ukomplisert å tilberede.

 

Slik lager du dette sunne og deilige måltidet som vil overraske smakspaletten:

 

Ca 200 g gresskar pr person

Olivenolje

Maldonsalt

Ras el hanout (eller lignende)

Rømme

Mynteblader

Gresskarkjerner, sesamfrø og nigella seeds til pynt

 

Sett ovnen på 225 grader.

Skjær vekk det ytterste laget på gresskaret. Fjern frøene i midten. Skjær gresskaret i ca 5 cm tykke skiver. Legg på stekeplate og hell olivenolje over. Strø litt flaksalt på toppen. Stekes på 225 grader i ca 20 minutter.

screenshot_20160909-124731Når gresskaret ovnsbakes på 225 grader pipler karbodydratene til overflaten og danner en karamellisert skorpe. Uten at du trenger å løfte en finger!

screenshot_20160909-120827Ras el hanout er et blandingskrydder fra Mill&Mortar. Det er et varmt blandingskrydder som er nøye satt sammen av ulike smaker. Krydderet er deilig i gryter etc.

 

screenshot_20160909-125343Jeg rørte først krydderet inn i rømmen, men fant en enda bedre løsning ved å strø det lett over tallerken og ha rømmen ved siden, da får retten flere dimensjoner i smaksopplevelsen.

 

screenshot_20160909-120208Når gresskaret er ferdig stekt legger du det oppå tallerken med krydderet. Strø gresskarkjerner, sesamfrø og nigella seeds rundt på tallerken. Friske mynteblader kan droppes, men det gir et skikkelig friskt løft til alle de varme smakene. Ikke glem rømmen ved siden! Det er en sval og frisk dressing.

 

screenshot_20160909-115935Mill&Mortar selges på Meny. Takk til Oluf Lorentzen som lar meg prøve disse fantastiske krydderne.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s