Lefseruller med fenalår, blåskimmelrøre og fikenmarmelade

screenshot_20161127-103208Lefseruller er perfekt forret eller som del av et julekoldtbord. Vi snakker enkel tilberedning og masse smak. Du kan lage uttalige smakskombinasjoner med sylte, juleskinke, spekeskinker eller som her med urnorske fenalår. Søt fikenmarmelade og frisk blåskimmelrøre er perfekt til salt fenalår. Blåskimmelrøre lager du enkelt ved å blande rømme og blåskimmelost.

 

Slik lager du enkelt en smakfull julerett til årets julebord:

 

Lefser

Fig & Walnut butter, fikenmarmelade  eller Snikgjest julemarmelade

Fenalår

1 beger rømme

Blåskimmelost

Pepper

Frisk persille

 

screenshot_20161127-101420Rør sammen rømme og finhakket blåskimmelost. Hvor mye blåskimmelost du skal bruke overlater jeg til deg å avgjøre. Se an gjestene dine og bruk mer til de som liker/tåler og mindre hvis du har mer osteskeptiske gjester. Litt blåskimmelost kan du uansett ha oppi rømma. Det gir en litt edgy og god smak til fenalå. Smak til med en del grovkvernet pepper.

screenshot_20161127-101543Smør et tynt lag fikenmarmelade på hele lefsa. Legg på skiver av fenalår på midten av lefsa. Legg en smal stripe blåskimmelrøre midt på fenalåret. Strø frisk kruspersille på toppen og rull sammen. Skjær lefsa i 3 biter og legg på fat.

 

screenshot_20161127-104039Lefseruller er skikkelig smakfull juletapas. Du kan også legge fenalår, blåskimmelrøre og fikenmarmelade på salt kjeks.

 

screenshot_20161127-102527Lag gjerne en variant lefserull til barna  med smør, norvegia og strandaskinke.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s