Oopsies – uten gluten og karbohydrater

screenshot_20170104-142146I fare for å gjøre karbohydratene til små djevler som tar rotta på deg må jeg presisere at disse «småbrødene» først og fremst er helt fri for mel eller andre glutenholdige bakevarer. Disse små og luftige «brødene» er kun laget på egg, kremost, fiberhusk, bakepulver og salt. Det er egentlig feil å si at egg er fri for karbohydrater, men 0.3 gram er så lite at det ikke er noen vits å snakke om.

De er lette å lage og er genialt å spise istedenfor brød, hamburgerbrød og minipizaer.

Slik lager du raskt og enkelt 6 oopsies:

 

3 egg
100 g kremost (Philadelphia eller noe annet)
Litt salt
1/2 ts fiberhusk
1/2 ts bakepulver

Separer eggehviten og eggeplommene og legg det i hver sin bolle. Visp eggehvitene sammen med litt salt til det blir veldig stivt. Det skal være så stivt at du kan snu bollen opp ned uten at det rører på seg.
Bland eggeplommene og kremosten godt, og bland inn fiberhusk og bakepulver om du ønsker det. Vend deretter de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i eggeplommeblandingen – forsøk å beholde luften i eggehvitene.

oopsies
Legg enten 6 store eller 8 små oopsies på en bakepapirkledd plate og stek midt i ovnen på 150 grader i omtrent 25 minutter – til de blir gyldne. Jeg følte ikke at det var noen vits i å oppfinne hjulet på nytt så bildet (over) og oppskriften har jeg fra denne bloggen HER. Disse «brødene» blir også kalt cloud bread og kan lages med cottage cheese. Sjekk ut hvordan Astrid lager disse HER.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s