Camembert med frukt- og nøtteblanding

Screenshot_20161213-101545.jpg Ethvert julekoldtbord med respekt for seg selv har ost og kjeks. En godt modnet Camembert er selvskreven på ostebordet. Du har kanskje kjøpt inn både nøtter og tørket frukt til julefeiringen. I så fall kan du i en håndvending røre sammen et smakfullt tilbehør til osten. Alt du trenger å gjøre er å røre sammen et godt syltetøy med hakkede nøtter og tørket frukt. Det er alltid deilig med noe søtt tiltygg på julekoldtbordet. Gå for kvalitet fremfor kvantitet! Mitt valg falt for den klassiske Camembert Marie Harel AOP, som betyr at den er produsert utelukkende i Normandie, i byen Camembert. Marie Harel oppfant camembert i 1791.  Den rike smaken passer perfekt sammen med en søt aprikos-, appelsin- eller eplemarmelade.

Slik løfter du ostebordet til nye høyder på 1 minutt:

 

 

Screenshot_20161213-101213.jpg1 Camembert
1 pakke kjeks
2 ss Stonewall «kanel og eple gelè» (appelsin- eller aprikosmarmelade)
1 neve nøtter
1/2 neve tørkede aprikoser
1/2 neve tørkede blåbær
2 ss gresskarkjerner

Camembert Marie Harel AOP er produsert på upasteurisert kumelk, noe som gir den en rikere smak. Osten modnes fra ytterkant og inn mot midten. Når osten er på sitt beste vil ostemassen være nærmest flytende i konsistensen, smaken vil da være kraftig og krydret. Det er viktig at osten tas ut i god tid før servering så den rekker å bli temperert, da oppnår du den bløte konsistensen, og smaken kommer til sin rett.

Screenshot_20161213-101307.jpgEn god smakskombinasjon oppnås ved å servere noe søtt til. Grovhakk nøtter og tørket frukt. Ha i en bolle og rør inn to spiseskjeer søt marmelade. Stonewall sin «kanel og eplegelè» er frisk og litt julete i smaken, men det går fint med annet friskt syltetøy.
Prøv tørket blåbær eller tranebær. De er veldig friske på smak og sunne. Masse antioksidanter.

screenshot_20161213-104005Legg osten på et lite fat med kjeks rundt. Topp med masse nøtteblanding.
Jeg elsker kjeksene fra The Fine Cheese Co. De har mange spennende smakskombinasjoner og fine utformelser på kjeksene. Denne med tørket aprikos og nøtter er perfekt til ost.

En godt modnet Camembert er også velegnet til smørbrød, snitter, som dessert eller kveldskos.
Både ost, kjeks og syltetøy får du kjøpt på Meny.

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s