Kasslerwok med chili, ingefær og hele pepper

IMG_3399
Jeg pleier å kjøpe med meg en kassler hver gang jeg er i Sverige. Kassler er lettrøkt svinekjøtt fra kotelett eller ribbedelen. Det er omtrent fritt for fett og kan tilberedes på utallige måter, både stekt og kokt. Jeg hadde ikke tenkt til å blogge denne «resteretten», men den ble så bra at den fortjener litt oppmerksomhet. Jeg valgte å lage en wok med mye smak av ingefær, chili, hvitløk, hele svarte pepper og kinesisk Oystersaus til wokingen. Jeg har bare fått helt dilla på å bruke hele pepper i matlagingen. Det er en så vanvittig deilig eksplosjon av smak når de tygges og blander seg med de andra smakene.

Slik gikk jeg frem for å lage mat til 2 personer:

Screenshot_2014-03-14-13-18-22 (1)
Jeg googlet kassler og fikk frem en million gratenger som ikke fristet. Så kom jeg på det geniale wok-trikset! Dette er en super måte å rydde opp i kjøleskapet å få brukt de grønnskane som begynner å bli litt dvasne.

IMG_3392 (2)
Så med dette som utgangspunkt må jeg si at dagens rett ble en skikkelig høydare 😀 Dette skal lages igjen. Denne kassleren var på 1 kg så det ble kjøtt igjen til brødskiva og til  fajitas med kassler, ost og salat til kveldskos. Skulle jeg planlagt denne retten ville jeg kanskje droppet selleriroten og kjøpt brokkoli eller sukkererter i stedet.

2 brede skiver kassler i terninger
2 sjalottløk i tynne skiver
1 finhakket hvitløksfedd
1 liten rød finhakket chili
3 cm finhakket ingefær
1 ss hele svarte (og grønne) pepper
7 sjampinjong i skiver
1 liten grønn paprika i strimler
2 blader grønnkål i biter
1 liten bit sellerirot i små biter
2 ss kinesisk Oystersause
2 ss soyasaus
1 pk nudler (jeg brukte ferske)

IMG_3395
Start med å frese den finhakkede hvitløken, chilien og ingefæren sammen med litt kokosolje/rapsolje og den hele pepperen. Du skjønner allerede nå at dette kommer til å smake like bra som det lukter 😉

IMG_3397
Så tilsetter du finskjært sjalottløk og sopp. Stek til soppen begynner å bli gyllen før du tilsetter kassleren i terninger.
Når kassleren er blitt varm tilsetter du grønnkålen og paprikaen.
La dette surre ett par minutter før du rører inn nudler (kokt på forhånd eller ferdigkokte), Oystersause og soyasaus. Rør rundt i ett par minutter til sausen er godt blandet inn.
Hele woken trenger kanskje 15 minutter til sammen. Kassleren trenger kun kort tid da den allerede er røkt og paprikaen bør være sprø.

IMAG1739_1
Jeg strødde over litt sesamfrø og gresskjerner før servering. Håper det smaker 🙂

En kommentar om “Kasslerwok med chili, ingefær og hele pepper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s