Fra Naturens spiskammer

Screenshot_20160519-090953En friluftsfantast og matidiot som meg selv går i ekstase når livets lidenskaper forenes i samme åndedrag. Jeg føler så uendelig stor glede av å sanke spiselige vekster på tur for så å tilberede og spise de etterpå. MEN hva kan man egentlig spise? Det var mildt sagt lykke da jeg oppdaget boken «fra Naturens spisskammer» av Mæhlum, Dreyer Hensley og Hensley. Fakta, tips og inspirasjon pent innbundet med vakre bilder. Noen spiselige vekster hadde jeg allerede hørt om og prøvd ut, som gjøkesyre og brennesle, og noen var jeg ikke klar over at er spiselige. Da jeg oppdaget denne nydelige boken med 54 ville vekster og uttallige flotte oppskrifter måtte jeg bare rett ut på tur og lete etter skjulte skatter. 1 time senere var jeg hjemme igjen med flere ulike vekster. Så ble det løvetann-te, syltet granskudd og pynting av 17.mai rullekake med spiselige blomster.

 

La deg inspirere og sjekk ut tips om denne flotte boken her:

 

Screenshot_20160519-125430Før du fosser frem i skog og hei er det lurt å lese litt om artene du skal plukke og i hvertfall få med deg advarslene om forvekslingsarter. Boken er oversiktlig bygget opp med fin innholdsfortegnelse og en flott kalender med sankingsperiode.

 

20160519_134202Jeg ble skikkelig giret på å finne strutseving, men misset desverre sesongen som kun er på 2 uker. Nå vet jeg uansett hvor jeg skal gå neste år.

 

Screenshot_20160518-211221Bildene og oppskriftene i boken er så utrolig vakre at jeg får lyst til å prøve de alle. Min første oppskrift ble en enkel løvetanns-te. Jeg hadde i noen sitronskiver og smakte til med nydelig honning fra «bier i byen» og Værlegata 🐝 Den fikk stå lenge å trekke og endte opp som lemonade med isbiter.

 

Screenshot_20160519-121846Etter å ha vært på tiurleik i granskauen var det bare på sin plass å lage noe med granskudd. Siden jeg allerede har granskuddsirup i kjøleskapet valgte jeg å sylte granskuddene. Granskuddene har litt søtlig smak synes jeg så jeg valgte å bruke hele pepper, laurbærblader og tørket piri piri som smakstilsetning. Det glasset står og godgjør seg nå, men føler meg trygg på at det blir bra.

IMG_20160516_212003Rullekaken til 17.mai ble pyntet med blomster jeg fant på stien rett bak huset. Vinterkarse (den gule) er svartelistet og uønsket så du hjelper å holde bestanden nede ved å plukke den.

 

IMG_20160423_132606Ellers har jeg allerede blogget gjøkesyre og på tirsdag blir det neslesuppe.

Er du interessert i hva man kan nyttegjøres seg av i naturens eget spisskammer anbefaler jeg denne boken på det varmeste. Dette blogginnlegget er ikke sponset!

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s