Actionplan uke 43: middagsvaffel

screenshot_20161024-150725Jeg er veldig glad i å planlegge og skrive lister, men jeg er ikke så glad i å følge dem! Jeg liker å ta ting på sparket og være impulsiv. Når det kommer til matveien vet jeg jo ikke i dag hva jeg har lyst til å spise på onsdag.. men noen ganger forenkler det livet ditt å forplikte seg til en plan. Min sønn har byttet fotballklubb og skal nå pendle til Sarpsborg 08 fem ganger i uken. Han har (som fjortis) verken egen bil eller sertifikat så det involverer jo nødvendigvis meg også. Mellom jobb, trening og det virkelige liv kreves det nå derfor litt planlegging. Jeg har ikke anskaffet meg whiteboard og vi drøfter ikke oppsettet i familieråd, men det henger nå et ark på kjøleskapet om hvem, hva, hvor og når. Fokus er sunn og enkel mat som er med på å sikre helsa til «morgendagens helter».
Målet med planlegging og steinhard gjennomføring er faktisk å gjøre fjortisen mer selvstendig slik at han kan være ansvarlig for å lage enkle måltider å innta før trening, underveis på bortekamper og etter trening. For meg som mor vil forhåpentligvis gevinsten være et effektivisert matinnkjøp og reduserte kostnader ved å handle en gang i uken. Vi snakker vinn vinn!

Først ut er en sprøstekt middagsvaffel med lompe, ost og spekeskinke. Servert med en enkel salat:

 

screenshot_20161024-150426Å sette opp ukemeny er noe jeg egentlig ikke har hatt lyst til å gjøre. Jeg synes rett og slett at det er for vanskelig å følge. Det dukker alltid opp noe uforutsett eller noe jeg har mer lyst til å spise.. men nå skal jeg altså gi det en sjanse noen uker fremover slik at min sønn lærer seg å bli selvstendig på kjøkkenet. Han må lære seg å lage raske, enkle og sunne retter i en hektisk hverdag, pluss at han må lære seg å planlegge og gjennomføre aktiviteter. Vi har med andre ord en utfordring begge to!

 

screenshot_20161024-150531Første uken handlet jeg for ca 800 kroner. Da har jeg jo selvfølgelig en del basisvarer som olje, soyasaus og krydder på plass allerede. Jeg handlet inn til 5 middager, frokost og mellommåltider. Det blir nok en hundrings til i løpet av uken på ferskt brød og mer melk.
Jeg har tatt hensyn til hva guttungen ønsker å spise og vurdert om det er sunt og kostnadseffektivt. Vi er kun 2 personer i denne husholdningen så du får eventuelt gange opp mengde eller antall. Mange av ingrediensene fordeles over flere måltider utover i uken eller blir brukt som pålegg eller kveldsmat.

1 pk potetlomper
1 pk stranda spekeskinke
Gulost
Vårløk
Salat
Cherry tomater
Agurk

screenshot_20161024-150938Du kan bruke havre eller speltlomper, men potetlompene er faktisk de med få karbohydrater og lite mel. Jeg kjøpte en stor gulost og skjærer med ostehøvel. Det blir billigst å kjøpe 1 kg gulost og bruke den til både pålegg og i andre middagsretter. Legg 3 skiver gulost oppå lompa. Topp med 3 skiver spekeskinke og litt vårløk i skiver. Legg på ett nytt lag med ost og avslutt med lompe på topp. Stek i vaffeljernet til osten er smeltet.
Serveres med litt frisk salat. Kjøp gjerne en ferdig salatmix. Det blir rimeligere og smaker godt. Dette er den enkleste varianten av lompevaffel. Du kan kjøpe mer smakfull ost som Jarlsberg eller ridderost. Du kan bruke smøreost i tillegg og smaksette med urter og løk i tynne skiver. Jeg velger å legge lista lav for å øke sjansen for at fjortisen kommer til å lage dette igjen.

 

screenshot_20161024-145211Raskt, sunt og enkelt! Håper det vil smake med middagsvaffel 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s