Actionplan uke 43 – teriyaki kylling med nudler

screenshot_20161025-124442Denne oppskriften har jeg blogget tidligere og den er faktisk en av de mest populære snikgjestoppskriftene. Enkel, rask å lage, ikke for mange ingredienser, sunn og veldig smakfull. Du kan velge å servere med nudler, ris eller ris spagetti. Teriyaki kylling og grønnsaker smaker like godt kald som varm og er derfor helt perfekt å ta med på farten. Tipper de andre blir rimelig misunnelig om du drar frem denne i matboksen. Lag stor porsjon og tenk flere måltid.

 

Slik lager du et fullverdig og sunt asiatisk måltid:

 

 

bilde-5-24

kyllingfilet
5-6 ss teriyaki saus
2 ss sesamfrø
1 ss maizena
1 grønn paprika
1 rød paprika
1/2 rødløk
1 gulrot
1 rød chili
1 ts hvitløks purè
6 ss soyasaus
4 ss sesamolje
1 pk nudler

Oppskriften finner du HER.

Du kan bruke strimler av biff, kylling eller svin. Kjøttdeig går også bra, men da dropper du maizena. Velg å servere nudler, ris eller ris spagetti etter smak eller om du skal spise glutenfritt. Ris spagetti er glutenfri, men inneholder mer karbohydrater enn nudler. Jeg har droppet mel og liker derfor denne ris spagettien veldig godt. Den gir litt tyggemotstand. Fjortisen får vanlige eggenudler. Bruk gjerne de grønnsakene du har liggende eller kjøp en pose frossen wok mix.

 

screenshot_20161025-132124Selv om vi kun er 2 stk lager jeg til 4. Dette er nydelig mat å ha med seg i bilen på vei til og fra trening eller til lunch dagen etter.

 

screenshot_20161025-131927Legg i små bokser og oppbevar i kjøleskapet.

 

screenshot_20161024-151315Ukemeny funket bra på dag 2. Faktisk var det deilig å slippe å tenke ut hva jeg skulle lage. Gårsdagen var lang og tung med kretslagstrening i Østfoldhallen og mange telefoner rundt medias dekning av klubbskifte for 14-åringen. Jr tok saken med knusende ro, men mor følte på kritikk fra såkalte «ekspert kommentatorer».. Fotballen ruller videre og i dag går turen til Sarpsborg og mental trening ⚽ Hurra for actionplan!

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s