Posjerte pærer

screenshot_20160927-144751Har du egne pæretrær MÅ du bare lage disse deilige posjerte pærene. Ingen ting smaker så godt som egen frukt om høstes og utnyttes til glede for seg selv og gjester. Det er dessverre slik at mange ikke bruker frukten de har så hør gjerne med folk i nabolaget om det kan være interessant å tillate epleslang i bytte mot foredlede varer. Disse posjerte pærene er saftige, søte og med et hint av deilige krydder som vanilje, kanel, stjerneanis og nellik. Dette er en skikkelig smakfull dessert som er lettvint å lage. Kok opp lake av vann, lønnesirup og krydder. La pærene trekke i 15 minutter før du har de over på glass til avkjøling og oppbevaring. Posjerte pærer lages gjerne dagen i forveien.
Dette er også perfekt tilbehør til ost og kjeks.
Server posjerte gråpærer med krem, krokanis eller vaniljekesam. Garantert en dessert som vil slå an blant store og små.

Slik lager du posjerte pærer av høstens saftige gråpærer:

 

Screenshot_20160915-134638.jpg6 små gråpærer
5 dl vann
2 dl lønnesirup (200 gram sukker eller 100 gram sukrin)
1 vaniljestang
1 kanelstang
1 stjerneanis
2 nellikspiker

screenshot_20160915-134756Kok opp vann, lønnesirup og alle krydderne. Hjemmet ditt fylles med de deiligste lukter som minner litt om jul. Du kan bytte ut lønnesirup med sukker, men lønnesirup har en mild smak av karamell som passer perfekt til denne desserten.
Skjær av stilken og skrell pærene. Du kan dele pærene i 2 eller ha de hele. Jeg gjorde begge deler. Pærene blir fort litt brune når du har fjernet skallet så vent med å skrelle til laken er kokt opp.  Legg pærene over i laken og la de trekke under lokk på svak varme i 15 minutter.

Når pærene er ferdig trukket har du de over på glass sammen med laken. Ikke skru på lokket før laken er kald. Oppbevares i kjøleskapet. Lag gjerne pærene dagen før servering slik at pærene får trukket til seg mest mulig smak. Laken blir så vanvittig god at du heller den over ved servering.

screenshot_20160927-144550Posjerte pærer er en skikkelig smakfull høstdessert. Du kan selvfølgelig lage dette med importpærer hele året, men de saftige gråpærene egner seg perfekt. Lag gjerne litt ekstra eller hold igjen en pære du skjærer i små biter og har over på ett eget glass med litt lake. Dette kan du bruke som tilbehør til ost og kjeks.

Jeg brukte lønnesirupen «Maine Maple» fra Stonewall som er et 100% rent produkt uten allergener. Sirupen kommer fra lønnetrær i Maine, USA. Du får kjøpt Maine Maple på Meny.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s