Grillet ost for friluftelskere

screenshot_20161010-095605For en osteelskende friluftsfantast, eller friluftselskende ostefantast, er dette et bilde på paradis. Alt smaker bedre ute i vakker natur og spesielt tilberedt over bål. Bål er fortryllende! Man kan sitte timesvis og bare titte inn i flammene, men man kan også grille ost på det. Ost og kjeks er genial turmat da det ikke krever noen forberedelser eller tilberedning, men hvis du ønsker å løfte osten opp til et magisk smaksnivå må du prøve å grille den på bål. En vellagret rødkittost i trekasse, som denne Chablis  fra Frankrike, vil gi deg en osteopplevelse utenom det vanlige. Pakk noen nøtter og litt honning i folie og varm på bålet samtidig. Resultatet er himmelsk!

 

Sjekk ut her hvordan du bør gå frem for å ikke brenne opp osten på bålet og tips til tilbehør:

 

 

screenshot_20161010-094745

1 stk Chablis (vellagret ost i trekasse)

Kjeks

1 neve nøtter

1 ss honning

1 ss olje

Salt

Pepper

Chiliflak

Aluminiumsfolie

 

Ta osten ut av trekassa. Pakk trekassa inn i aluminiumsfolie. Både på innsiden og utsiden. Da brenner ikke osten i bunnen.

 

screenshot_20161010-094903

Legg nøtter midt på et ark av aluminiumsfolie. Hell over 1 spiseskje olje og legg på en god skje med honning. Jeg bare elsker «bier i byen» honningen til Trond som lager honning i Værlegata. Strø salt, pepper og chiliflak over. Brett nøttepakken godt sammen på toppen. Husk at denne pakken blir glovarm på bålet og bør være lett å åpne etterpå.

 

screenshot_20161010-095203Pakk med en god kjeks du kan dyppe i osten eller legge osten oppå. Jeg synes det blir ekstra godt med litt søtt og saftig syltetøy til. Appelsinmarmelade fra Den gamle frughave er nydelig til. Portvin er heller ikke så dumt..

 

screenshot_20161010-095423

Legg osten og nøttene i ytterkant av bålet i ca 5 minutter. Det går rimelig fort. Husk å ha noe å ta med så du ikke brenner deg. Du kan flytte osten tilbake på bålet for å varme den opp igjen.

 

screenshot_20161010-095851Nyt et himmelsk måltid på tur med deilig ost og vakre omgivelser, eller bruk peisen eller ovnen hjemme. Grillet ost  kan serveres som dessert,  på et koldtbord eller bare som kveldskos.

Osten har jeg fått av Oluf Lorentzen og kan kjøpes på blant annet Meny.

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s